4η Γιορτή Πολιτισμού Μάνα Μουργκάνα

Λίγα λόγια: Η Ομοσπονδία Μουργκάνας ανακοινώνει το φετινό πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιήσει το μήνα Αύγουστο στα χωριά μας, στο πλαίσιο της 4ης ΓΙΟΡΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ- “ΜΑΝΑ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ”, του καθιερωμένου θεσμού των πολιτιστικών της δράσεων.

Ωρολόγιο Πρόγραμμα

Δευτέρα 5 Αυγούστου

21:00 -
Λεπτοκαρυά
Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Φιλιατών που από το 1929 και για ενενήντα χρονιά μέχρι σήμερα προσφέρει ανιδιοτελώς στα μουσικά δρώμενα αλλά και ευρύτερα στον πολιτισμό του τόπου μας. Αποτελεί φυτώριο νέων μουσικών προσφέροντας σπάνια μουσική παιδεία. Συνοδεύει δε με τους ήχους της όλες τις εορτές των Εθνικών Επετείων.

Παρασκευή 9 Αυγούστου

21:00 -
Καλλιθέα
Λαογραφική βραδιά. Θα δούμε δρώμενα με ασχολίες των κατοίκων από μια εποχή που έφυγε, αλλά και ό,τι συνεχίζεται ακόμη. Θα δείξουμε πως αυτές ήταν χθές και πως είναι σήμερα. Θα ακούσουμε τραγούδια, μοιρολόγια, παραμύθια. Θα μας τα παρουσιάσουν απλοί άνθρωποι του τόπου μας πέρα και δώθε από το ποτάμι με έναν πρωτότυπο τρόπο που δεν συναντάμε συχνά. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με Ηπειρώτικο χορό και τραγούδι με ζωντανή παραδοσιακή μουσική χωρίς ενισχυτικά ηχητικά μέσα.

17 Αυγούστου

17:00 -
Κεραμίτσα
Ανάβαση - καλλιτεχνική βραδιά - και διανυκτέρευση στο επιβλητικό βουνό της Βελούνας. Μια από τις πιο όμορφες και ιστορικές βουνοκορφές μας με τη μοναδική θέα γύρω της που φτάνει έως τη θάλασσα του Ιονίου. Θα επισκεφθούμε επίσης τα χωράφια που οι κάτοικοι καλλιεργούσαν κάποτε εκεί, αλλά και τα απομεινάρια των εγκαταστάσεων από τις πολεμικές επιχειρήσεις των νεότερων χρονών.

Το event είναι ολοκληρωμένο.

ΗΜ/ΝΙΑ

Σεπ 24 2020

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Λεπτοκαρυά
Θεσπρωτίας

ΝΟΜΟΣ

Nομός Θεσπρωτίας
X