▦ 11-13 Οκτ

Τριήμερη απόδραση: Άγραφα,Ασπρόρεμα, Τρύπα Οσκλιανή,Λίμνη Στεφανιάδα

☛ Λίγα Λόγια: Η εκδρομή στα Άγραφα είναι μια εμπειρία μακριά από τους συνηθισμένους προορισμούς, σε μια περιοχή δυσπρόσιτη και ανέγγιχτη μέχρι πολύ πρόσφατα. Η πεζοπορία θα έχει αρκετά περάσματα από νερό οπότε θα χρειαστεί ανάλογη περιβολή και εφεδρικά παπούτσια που θα βραχούν. Στην εκδρομή μπορούν να συμμετέχουν και φίλοι με δικά τους αυτοκίνητα 4 X 4.

Πρόγραμμα:
Παρασκευή: Θα ξεκινήσουμε την περιπέτειά μας στα πανέμορφα βουνά των Άγραφων, δυσπρόσιτα και ανέγγιχτα με ιδιαίτερο χαρακτήρα που διαγράφονται ιδίως στο πέρασμα των χρόνων. Αφετηρία από Ιωάννινα στις 16:00 και από Άρτα στις 16:40, μέσω Κομποτίου και γέφυρας Τατάρνας, με οδηγό τον Αγραφιώτη θα πάμε στα Επινιανά, τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο Πανόραμα και διανυκτέρευση.

Σάββατο: Πρωινό στο Ξενοδοχείο και αναχώρηση για τον εγκαταλειμμένο οικισμό Ασπρόρεμα από όπου θα ξεκινήσουμε την κατάβαση στο ομωνυμο φαράγγι, μονοπάτι πανέμορφο που εναλλάσσεται αρκετές φορές (κοίτη-φαράγγι-κτιστό-σκαλιστό) μέχρι τα Επινιανά. Η διαδρομή είναι σχετικά εύκολη διάρκειας 6 ωρών, (πάντα έχουμε υπόψιν μας έναν βαθμό δυσκολίας ακόμα σε αυτά τα βουνά και αυτή την εποχή). Επιστροφή στα Επινιανά το απόγευμα, ξεκούραση και πιθανώς επίσκεψη στα Άγραφα.

Κυριακή: Θα προσεγγίσουμε την θεαματική Τρύπα της Οσκλιανής από την κοίτη του Αγραφιώτη και θα ξεκινήσουμε την επιστροφή από Αργιθέα με σκοπό την επίσκεψη στην Λίμνη Στεφανιάδα και τη Μονή Σπηλιάς. Επιστροφή στα Ιωάννινα αργά το Απόγευμα.

Πληροφορίες-κρατήσεις: στο τηλέφωνο 6948949789 Παναγιώτης.

Το event είναι ολοκληρωμένο.

ΗΜ/ΝΙΑ

Σεπ 28 2020

ΩΡΑ

08:00

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Pindos Hawks
Ευεργέτη Δόμπολη 10 Ιωάννινα

ΝΟΜΟΣ

Nομός Ιωαννίνων
Pindos Hawks

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ

Pindos Hawks
Τηλέφωνο
6948949789
Email
pdagres@gmail.com
Website
https://pindoshawks.gr/
X