Ασπίδα Προστασίας Απέναντι στην Αυτοκτονία

☛ Λίγα Λόγια: Η TACT Hellas, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας για το 2019, καλεί όλους του επαγγελματίες ψυχικής υγείας που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου σε μια ανοιχτή συζήτηση για την αυτοκτονία, το ψυχολογικό τραύμα και σε μια παρουσίαση της Θεραπείας EMDR.

Στατιστικά στοιχεία: Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι αυτοκτονούν κάθε χρόνο. Η αυτοκτονία πλέον θεωρείται ως μια από τις κύριες αιτίες θανάτου σε άτομα από 15 έως 30 ετών.
Το Ψυχολογικό Τραύμα αποτελεί μια από τις βασικές αιτίες και φαίνεται να έχει άμεση σύνδεση με την εκδήλωση αυτοκτονικότητας και αυτοτραυματισμού. Μάλιστα πρόσφατες έρευνες αναφέρουν ότι η ύπαρξη πολλαπλών συνολικά τραυματικών εμπειριών, συναισθηματικής ή και σεξουαλικής κακοποίησης ήταν συχνότερη σε άτομα που είχαν κάνει πρόσφατες απόπειρες αυτοκτονίας παρά σε άτομα χωρίς ιστορικό απόπειρας.

Πληροφορίες: Η πρωτοποριακή Θεραπεία EMDR είναι μια συνθετική ψυχοθεραπεία, η οποία συνδυάζει αρμονικά πολλά στοιχεία από διάφορες αποτελεσματικές ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις: ειδικότερα ενσωματώνει στοιχεία από την προσωποκεντρική, την ψυχοδυναμική, τη γνωσιακή-συμπεριφορική, τη διαπροσωπική θεραπευτική προσέγγιση, τη σωματική ψυχοθεραπεία. (Shapiro 2001).

Αίθουσα: Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μουσείου Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς. (Κάστρο Ιωαννίνων – Εσωτερική Ακρόπολη «Ιτς Καλε»)

Το event είναι ολοκληρωμένο.

ΗΜ/ΝΙΑ

Σεπ 30 2020

ΩΡΑ

17:00
Μουσείο Αργυροτεχνίας

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Μουσείο Αργυροτεχνίας
Ιωάννινα

ΝΟΜΟΣ

Nομός Ιωαννίνων
Κατηγορία

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ

Οικοτροφείο "Νέα Αρχή"
Τηλέφωνο
2651 068977
Website
https://www.facebook.com/Nea.arxi/
X