▦ 3 – 9 Φεβρουαρίου

Έκθεση φωτογραφίας «Cartepostale2»

Λίγα λόγια: Η ιστορία της #cartepostale ξεκινά το 2016, η πρώτη της συνάντηση με τους παραλήπτες στο ίδιο μέρος , τα Γιάννενα. Τρία χρόνια αργότερα όλα φαίνεται να έχουν αλλάξει και να είμαστε ότι έχουμε χάσει . Σκοπός της είναι και παραμένει η αλλαγή στον τρόπο που στέλνεις μια καρτ-ποστάλ .Να ξεφύγουμε από τα αξιοθέατα που πιθανά να συναντήσουμε στο πέρασμα από διαφόρους τόπους , αλλά , να δώσουμε μια άλλη σημασία πιο συναισθηματική και πιο αναρχική . Το ταξίδι της cartepostale μας έδειξε δρόμους , βρήκε παραλήπτες σε Γιάννενα, Αθηνά , Θεσσαλονίκη επικοινώνησε με τον κόσμο και ξαναεπέστρεψε στην βάση της , τα Γιάννενα. Ιστορίες αγάπης κι αυθορμητισμού σαν κι αυτές που γράφονται με ένα σπρέι στον τοίχο και που η εικόνα έρχεται ν’ αποτυπώσει τα όσα γραφτηκαν με τον πιο πλέον ευαίσθητο τρόπο. Kαι ναι , τρία χρόνια μετά είμαστε ότι έχουμε χάσει κι αυτό μας καθορίζει , μας πλάθει και μας ανοίγει καινούργιους τρόπους επικοινωνίας με τον παραλήπτη. Η Σεβαστή Φωτίου και η Ροζίνα Καρκαμπούνα συνδέοντας τες στενή φιλία και ανησυχία στα καλλιτεχνικά πράγματα θα συναντηθούν για τρίτη φορά παρουσιάζοντας το #cartepostale2 στην πόλη όπου ζουν ,τα Γιάννενα .

Παράλληλες Δράσεις:
Κατά την διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί Βιωματικό Εργαστήριο από το Ανοιχτό Παράθυρο στις 6/2/20 στον Εκθεσιακό Χώρο Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών από την Βίκυ Βάββα παιδαγωγός θεάτρου & θεατρικού παιχνιδιού, ψυχιατρική νοσηλεύτρια και ψυχοθεραπεύτρια μέσω δράματος (δραματοθεραπεύτρια) αλλά και οι Κοινοί Θνητοί .
Οι Κοινοί Θνητοί είναι ένα συγκρότημα από την Εύβοια όπου και παίξουν ζωντανά στον Εκθεσιακό Χώρο Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, Σάββατο 8/2/20 . Η μουσική τους δεν ανήκει σε ένα συγκεκριμένο είδος και αυτό το καταλαβαίνει κανείς από τα όργανα που χρησιμοποιούν και τους ρυθμούς στους οποίους βασίζονται. Είναι μια μίξη από ροκ, χιπ χοπ, και ελληνική παραδοσιακή μουσική. Οι ίδιοι παίζουν, ηχογραφούν και τραγουδούν όλο το υλικό τους. Η στιχουργική τους στο μεγαλύτερο μέρος της έχει ανθρωπιστικό χαρακτήρα και δημιουργεί έναν κοινωνικό προβληματισμό. Δεν πιστεύουν πως η τέχνη θα αλλάξει τον κόσμο, αλλά πως με σύμμαχο την τέχνη η αλλαγή του κόσμου αποκτά ρυθμό.
Όλες οι δράσεις είναι ελεύθερες στο κοινό ,όσο ελεύθερα και τα μυαλά μας. Ελάτε να βρούμε τον παραλήπτη και μην αναρωτιέσαι που θα σε πάει , όπου σε πάει η ζωή.
* Τον ήχο θα καλύψει η εταιρία G Sound & Lights όπου και τη ευχαριστούμε θερμά .

Το event είναι ολοκληρωμένο.

Ετικέτες:

ΗΜ/ΝΙΑ

Σεπ 25 2020

ΩΡΑ

18:00 - 21:00

ΚΟΣΤΟΣ

Είσοδος ελεύθερη

Λεζάντες

➭ Δωρεάν
Πνευματικό Κέντρο

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Πνευματικό Κέντρο
Αγίας Μαρίνας 55 Ιωάννινα

ΝΟΜΟΣ

Nομός Ιωαννίνων
Κατηγορία
X