▦ 23-24 Νοε

Διαδρομές προς ένα ευαίσθητο και έτοιμο σώμα

Λίγα Λόγια: Σεμινάριο με την Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου. Διευρύνοντας την τεχνική: Διαδρομές προς ένα ευαίσθητο και έτοιμο σώμα.
Στο διήμερο σεμινάριο θα επικεντρωθούμε στην έννοια της τεχνικής. Μέσα από ασκήσεις θα αναζητήσουμε εργαλεία και λειτουργίες, που θα μας χρησιμεύσουν στην καθημερινή μας πρακτική σαν
ερμηνεύτριες/τές, καθώς και στη δημιουργική διαδικασία της πρόβας και της σκηνικής πράξης. Η ετοιμότητα, πώς δηλαδή μειώνω το χρόνο που χρειάζομαι για να ανταποκριθώ σε μια κατάσταση, μια οδηγία ή ένα ερέθισμα, και η ευαισθησία, πώς εντάσσω στοιχεία
από το περιβάλλον φιλτραρισμένα από την αντίληψή μου σε αυτό που κάνω, αναμοχλεύοντας και εμπλουτίζοντας τις αποχρώσεις του, είναι οι βασικές έννοιες οι οποίες θα μας απασχολήσουν. Θα δουλέψουμε κατά μόνας αλλά και ομαδικά, δίνοντας μεγάλη έμφαση στην παρατήρηση και την ανταλλαγή πληροφοριών.

Που απευθύνεται: Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς, χορευτές και σε όσους αναζητούν μια ουσιαστικότερη επαφή με το σώμα τους και τις δυνατότητές του.

Info:
Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 23 Νοεμβρίου 18:30 – 21:30, Κυριακή 24 Νοεμβρίου 10:00 – 13:00
Διάρκεια σεμιναρίου: 6 ώρες
Τιμή σεμιναρίου: 30€ (φοιτητικό 25€)

Κρατήσεις θέσεων: 2651312830 (Θεατρική Συμπαιγνία), 6945533242 (Γιολάντα Καπέρδα)
Οι θέσεις είναι περιορισμένες

Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου: Η Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου είναι χορεύτρια και χορογράφος και ζει στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Κρατικής σχολής χορού και του τμήματος Θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Σαν χορεύτρια έχει συνεργαστεί με τους Δημήτρη Παπαιωάννου, Γιάννη Σκουρλέτη/ Bijoux de Kant, Kendell Geers, Βιτόρια Κωτσάλου, Ερμίρα Γκόρο, Jeroen Bogaert, Matthias Fritsch, Κωνσταντίνα Πολυχρονοπούλου, Χρυσάνθη Σιέμπου, Στεφανία Μυλωνά κ.α. Έχει επιμεληθεί την κίνηση σε θεατρικές παραστάσεις των Νικαίτης Κοντούρη, Θανάση Χαλκιά, Δημήτρη Πλειώνη, Γιάννη Καραχισαρίδη, Λεωνίδα Βαρδαρού κ.α., καθώς και στην όπερα Οράματα και θάματα σε σκηνοθεσία Μαρίας Γυπαράκη και μουσική Δημήτρη Μαραγκόπουλου.
Την περίοδο 2009-2014 συνεργάστηκε με την Ηρώ Αποστολέλλη, με την οποία δημιούργησαν τα έργα Indirect speech (2014), Actual wording (2012) και Was it me? (2010).
Η ίδια έχει χορογραφήσει το σόλο Blossom (Φεστιβάλ Αθηνών 2015), το τρίο Tο Βλέμμα & το Τέρας (MIRfestival 2016), το σεξτέτο Δωμάτια (Φεστιβάλ Αθηνών 2018, επιχορήγηση από το ΥΠΠΟ), καθώς και τα Μικρά τραγούδια, για την παράσταση της επαγγελματικής σχολής χορού ‘Ακτίνα’ I am a strange loop (2017).
Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό θέατρο, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Ίδρυμα Νιάρχου, Φεστιβάλ Αθηνών, Δη.Πε.Θε. Κοζάνης, Δη.Πε.Θε. Ιωαννίνων, Δη.Πε.Θε. Λάρισας, κ.α. Από το 2008 ασκείται στην Ashtanga vinyasa yoga δίπλα στην Ελευθερία Λαγουδάκη, υπό την καθοδήγηση της οποίας ξεκίνησε να διδάσκει στο Om Studio|Ashtanga Yoga Athens.

Το event είναι ολοκληρωμένο.

ΗΜ/ΝΙΑ

Σεπ 28 2020

ΩΡΑ

10:00 - 13:00

ΚΟΣΤΟΣ

Κανονικό30€ , φοιτητικό 25€

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Θεατρική Συμπαιγνία
Ζυγομάλλη 24

ΝΟΜΟΣ

Nομός Ιωαννίνων

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ

Θεατρική Συμπαιγνία
Τηλέφωνο
2651 312830
Email
theatrosympaignia@gmail.com
Website
https://www.facebook.com/theatrikisympaignia/
X