Δευτέρα: Eκδήλωση μνήμης με Τ. Γιαννίτση και ποίηση Ελιγιά

Λίγα λόγια: Μια ειδική εκδήλωση μνήμης, στην οποία οι πολίτες των Ιωαννίνων θα ενώσουν τις φωνές τους με τις φωνές των κατοίκων άλλων πόλεων και χωρών του κόσμου εναντίον του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, της μισαλλοδοξίας και του αντισημιτισμού, που οδήγησαν στο θάνατο εκατομμύρια ανθρώπους στην Ευρώπη του εικοστού αιώνα, πρόκειται βα συνδιοργανώσουν η περιφέρεια Ηπείρου, ο δήμος Ιωαννιτών, η Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων, το Ίδρυμα Ιωσήφ & Εσθήρ Γκανή και το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών.

Στην ίδια εκδήλωση θα παρουσιαστεί και το έργο της Πηγής Λυκούδη «Ο Πόνος όλου του κόσμου» σε ποίηση Γιοσέφ Ελιγιά και Πάουλ Τσέλαν. Το έργο ερμηνεύουν ο Γρηγόρης Βαλτινός, η Γεωργία Αγγέλου και η Μαρίνα Βολουδάκη. Με τη συνθέτρια Πηγή Λυκούδη στο πιάνο συμπράττουν οι σολίστες μουσικοί Γάσπαρης Μαμμάς στο κλαρινέτο, Δημήτρης Κοντονής στις κιθάρες, Τάσος Γουσέτης στο βιολί, Νίκος Χατζόπουλος στο μπάσο και Άγγελος Κουσάκης στα κρουστά.

Πρόγραμμα:

  • Χαιρετισμοί
  • Ομιλία του Ακαδημαϊκού Τάσου Γιαννίτση με θέμα: «Η σημασία του να είσαι Δίκαιος των Εθνών: η Ηθική της Ευθύνης και η Ευθύνη της Ηθικής»
  • Ενότητα τραγουδιών της συνθέτριας Πηγής Λυκούδη με τίτλο: «Ο πόνος όλου του Κόσμου».
    Κύκλος τραγουδιών σε ποίηση του Ρωμανιώτη ποιητή Γιωσέφ Ελιγιά και η «Φούγκα του Θανάτου» του Πάουλ Τσέλαν.

Ερμηνεύουν:

  • Γρηγόρης Βαλτινός
  • Γεωργία Αγγέλου
  • Μαρίνα Βολουδάκη
  • Με τη συνθέτρια στο πιάνο συμπράττουν οι σολίστες μουσικοί: Γάσπαρης Μαμμάς, κλαρινέτο – Δημήτρης Κοντονής, κιθάρες – Τάσος Γουσέτης, βιολί – Νίκος Χατζόπουλος, μπάσο- Άγγελος Κουσάκης, κρουστά

 

Διοργάνωση: Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών, την Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων, το Ίδρυμα Ιωσήφ & Εσθήρ Γκανή και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών

Το event είναι ολοκληρωμένο.

ΗΜ/ΝΙΑ

Σεπ 30 2020

ΩΡΑ

20:00

ΚΟΣΤΟΣ

Είσοδος ελεύθερη

Λεζάντες

➭ Δωρεάν
Πνευματικό Κέντρο

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Πνευματικό Κέντρο
Αγίας Μαρίνας 55 Ιωάννινα

ΝΟΜΟΣ

Nομός Ιωαννίνων
Κατηγορία
X