☵ 18-20 Σεπ: Epirus Film Festival

*Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν και στην περιοχή των Ιωαννίνων επέβαλλαν τη μεταφορά της εναρκτήριας εκδήλωσης και της πρώτης προβολής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ηπείρου, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ιωαννιτών.

Λίγα λόγια: Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την περιφέρεια Ηπείρου με την ευκαιρία της δημιουργίας και λειτουργίας ενός Γραφείου Προώθησης, Υποδοχής και Εξυπηρέτησης Κινηματογραφικών παραγωγών (Film Office), στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου CIAK «Κοινές πρωτοβουλίες για την αναγνώριση και αξιοποίηση του τουριστικού δυναμικού της περιοχής του προγράμματος μέσω κινηματογράφου».
Θέμα του Φεστιβάλ, που θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς την Παρασκευή 18, το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, είναι παρουσίαση διεθνών συμπαραγωγών που συνέβαλαν στη διεθνή προβολή της χώρας μας. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg Ελλάδας- Ιταλίας 2014-2020.

 

Ωρολόγιο Πρόγραμμα

Παρασκευή

21:30 -
«Το Κόλπο του Αιώνα»
Η έναρξη θα γίνει στις 9.30 το βράδυ της Παρασκευής με παρουσίαση του Φεστιβάλ από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του, σκηνοθέτη Αντώνη Κιούκα. Θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας του Άριελ Γουίνογκραντ «Το Κόλπο του Αιώνα» (El Robo del Siglo, Αργεντινή, 2020, 114′), με τους Γκιγιέρμο Φρανκέλα, Ντιέγκο Περέτι, Πάμπλο Ράγκο.

Σάββατο

20:00 -
«Ευτυχία»
Στις 8 το βράδυ του Σαββάτου θα προβληθεί η ταινία του Άγγελου Φραντζή «Ευτυχία» (Δραματική, 2019, 123′) με τους Κάτια Γκουλιώνη, Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Ντίνα Μιχαηλίδου. Μισή ώρα πριν την προβολή θα παρουσιάσει την ταινία η πρωταγωνίστρια Κάτια Γκουλιώνη, ενώ μετά το τέλος της θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.
22:15 -
«Ταξίδι στην Ελλάδα»
Θα ακολουθήσει στις 10.15 το βράδυ η προβολή της αγγλικής ταινίας του Μάικλ Γουιντερμπότομ «Ταξίδι στην Ελλάδα» (The Trip to Greece, 2020, 103′) με τους Στιβ Κούγκαν, Ρομπ Μπράιντον, Κλερ Κίλαν. Θα προηγηθεί μια μικρή παρουσίαση της ιστορίας πραγματοποίησης αυτής της μεγάλης διεθνούς συμπαραγωγής από τη διευθύντρια του Film Commission Βένια Βέργου.

Κυριακή

11:00 -
ταινίες μικρού μήκους
Στις 11 το πρωί της Κυριακής θα γίνει παρουσίαση του Film Commission της Απουλίας και του προγράμματος για την παραγωγή ταινιών μικρού μήκους, ενώ από τις 11.30 έως τη 1 θα προβάλλονται ταινίες μικρού μήκους του Film Commission της Απουλίας.
21:00 -
«Το Απέραντο Γαλάζιο»
Στις 9 το βράδυ θα προβληθεί η γαλλική ταινία του Λικ Μπεσόν «Το Απέραντο Γαλάζιο» (Le Grand Bleu, 1988, 168′) με τους Ζαν Μαρκ Μπαρ, Ζαν Ρενό, Ροζάνα Αρκέτ. Μισή ώρα νωρίτερα θα γίνει παρουσίαση της ιστορίας αυτής της μεγάλης διεθνούς συμπαραγωγής από τον εκτελεστή παραγωγό της ταινίας στην Ελλάδα Νίκο Γιαννόπουλο, ο οποίος μετά το τέλος της προβολής θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.

ΗΜ/ΝΙΑ

Σεπ 18 2020 - Σεπ 20 2020

Λεζάντες

➭ Προτεινόμενο
Μουσείο Αργυροτεχνίας

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Μουσείο Αργυροτεχνίας
Ιωάννινα

ΝΟΜΟΣ

Nομός Ιωαννίνων
X