▦ Ορισμένες Κυρ

Εργαστήρι αφήγησης

☛ Λίγα Λόγια: Το εργαστήρι απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, επαγγελματίες ή φοιτητές του χώρου της προσχολικής και σχολικής αγωγής, των κοινωνικών επιστημών και του Θεάτρου. Επίσης, σε γονείς ,σε όσους ασχολούνται με ομάδες (εμψυχωτές, εκπαιδευτές, κ.λ.π).και σε όσους αγαπούν τα παραμύθια!!!
Αρκούν οι πρώτες λέξεις ενός παραμυθά για να αρχίσουν οι μαγικές εικόνες να ξετυλίγονται μπροστά μας, εικόνες που θα μας ταξιδέψουν σε κόσμους φανταστικούς , ονειρικούς, γεμάτους απρόσμενα γεγονότα και μαγικά αντικείμενα Σε αυτά τα εργαστήρια θα ανακαλύψουμε με βιωματικές ασκήσεις και παιχνίδια τις τεχνικές με τις οποίες μπορούμε να δώσουμε ζωή στους ήρωες των παραμυθιών και τα κατορθώματα τους, χρησιμοποιώντας την δύναμη του προφορικού λόγου, της μυθοπλασίας, της σωματικής έκφρασης και της μιμικής.

☛ Θέματα που θα αναπτυχθούν :
1. Πως αφηγούμαστε ένα παραμύθι χρησιμοποιώντας τις εικόνες .(Η δύναμη της εικόνας, φαντασία και μυθοπλασία , η αξία του λαϊκού παραμυθιού ).
2. Πως χρησιμοποιούμε τον λόγο για να αφηγηθούμε μια ιστορία.(Φωνή, ρυθμός ,μουσικότητα . Η δύναμη του προφορικού λόγου .)
3. Πως ένας αφηγητής χρησιμοποιεί το σώμα ,την έκφραση και τη μιμική για να ζωντανέψει ένα παραμύθι.
4. Φτιάχνω το δικό μου παραμύθι- ιστορία

Διάρκεια: Το εργαστήριο έχει συνολική διάρκεια 25 ωρών . Οκτώβριο ,Νοέμβριο , Δεκέμβριο . Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής . Θα πραγματοποιηθεί δύο Κυριακές κάθε μήνα στις εξής ημερομηνίες:
• 13 & 20 Οκτωβρίου
• 10 & 24 Νοεμβρίου
• 8 & 15 Δεκεμβρίου

Περισσότερες πληροφορίες: στο inbox και στο 6945407411
e-mail mmaxaira@gmail.com

☛ Εισηγήτρια εργαστηρίου
Μαρία Μαχαίρα
Αφηγήτρια

Το event είναι ολοκληρωμένο.

ΗΜ/ΝΙΑ

Σεπ 30 2020

ΩΡΑ

17:00

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Θέατρο Actina
Άννης Κομνηνής 8 Ιωάννινα

ΝΟΜΟΣ

Nομός Ιωαννίνων
Κατηγορία

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ

Αδράχτι
Τηλέφωνο
6945407411
Website
https://www.facebook.com/maxairamaria/
X