Τετάρτη: «Η Κιβωτός του Νώε» στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης

Λίγα λόγια: Το έργο «Η Κιβωτός του Νώε», ένα μπαρόκ κομψοτέχνημα του Σικελού Μικελάντζελο Φαλβέττι, παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα η Ομάδα Ραφή και η ομάδα περφόρμανς Nova Melancholia, αύριο Τετάρτη, στις 9 το βράδυ, στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης, σε συνεργασία του Φεστιβάλ Δωδώνης με το Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου.

Η πολυαναμενόμενη παράσταση, που απογείωσε κοινό και κριτικούς στη μικρή Επίδαυρο, ενταγμένη στον προγραμματισμό του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, αποτελεί ένα ξεχωριστό ορατόριο, που συνθέτει το εικαστικό βλέμμα με την όπερα και τη σκηνική δημιουργία. Η σκηνοθεσία του έργου παρασύρει το κοινό σε μια ελκυστική σύνθεση, που επιστρατεύει από οριεντάλ μελωδίες και ήχους παλαιών οργάνων έως θορύβους ζώων, με τους δεξιοτέχνες Μιχάλη Σιγανίδη και Χάρη Λαμπράκη, στον ρόλο αναγεννησιακών τροβαδούρων, να αυτοσχεδιάζουν και να παρασύρουν το κοινό στην απόλαυση.

4ο Φεστιβάλ Δωδώνης: Στη συνέχεια του 4ου Φεστιβάλ Δωδώνης, οι θεατές θα μπορούν να απολαύσουν τη συναυλία του Δημήτρη Μπάση στις πηγές του Αχέροντα (Σιστρούνι) στις 6 Αυγούστου, και την παράσταση «Λυσιστράτη», από το Εθνικό Θέατρο, στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης, στις 9 Αυγούστου.
Το 4ο Φεστιβάλ Δωδώνης διοργανώνεται από τον δήμο Δωδώνης, σε συνεργασία με το Πνευματικό του Κέντρο, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια καλλιτεχνών και θεατών, υπό την αιγίδα και χορηγία της Βουλής των Ελλήνων και του υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και την αιγίδα του Ε.Ο.Τ.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2654360147. Για την αποφυγή συνωστισμού, οι θεατές καλούνται να προσέρχονται στον χώρο από τις 7.30 το απόγευμα.

 

Το event είναι ολοκληρωμένο.

ΗΜ/ΝΙΑ

Σεπ 29 2020

ΩΡΑ

21:00

ΚΟΣΤΟΣ

Η είσοδος είναι ελεύθερη
Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης

ΝΟΜΟΣ

Nομός Ιωαννίνων
X