☵ 11-13 Σεπ: Ιστορικό ράλι στα βουνά της Πίνδου

Λίγα λόγια: Με τη συμμετοχή 23 πληρωμάτων θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 11-13 Σεπτεμβρίου το Ιστορικό ράλι Ελλάδος – Πίνδος 2020, μετά την υποχρεωτική αναβολή της διοργάνωσης τον περασμένο Μάρτιο, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό. Τα πληρώματα που δήλωσαν συµµετοχή, θα έχουν την ευκαιρία να «γευτούν» ένα πρωτόγνωρο αγώνα Regularity για τα ελληνικά δεδομένα. Ανάμεσά τους και ο Γιώργος Δελαπόρτας, ο οποίος ήταν ο Έλληνας οδηγός που για πρώτη φορά στην ιστορία του πιο φημισμένου Ράλι Monte Carlo  κατέκτησε το 2018 τη δεύτερη θέση, με συνοδηγό το Σπύρο Μουστάκα.
Σε ό,τι αφορά τον αγώνα 860 συνολικά χλµ. εκ των οποίων τα 470 χλμ. σε ειδικές διαδρομές ακριβείας, όπου θα υπάρξουν περίπου 240 κρυφές χρονομετρήσεις, µε ακρίβεια δέκατου του δευτερολέπτου, µέσω του δορυφορικού συστήματος χρονομέτρησης της ANUBE Motorsport.

Εκκίνηση: Η εκκίνηση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου από την πλατεία Μαβίλη.

Πρώτη μέρα: Οι διαδροµές της πρώτης ημέρας ξεκινούν από τα μαγευτικά αλλά και άγρια Τζουµέρκα, για να συνεχίσουν προς την Ελάτη Τρικάλων, να επιστρέψουν µέσω Καστανιάς και Χαλικίου στο Μέτσοβο, όπου και η πρώτη ανασυγκρότηση ύστερα από 8 ώρες οδήγησης, και να συνεχίσουν µε δύο νυχτερινές ειδικές διαδρομές στην καρδιά της Πίνδου, ώστε να καταλήξουν γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα πάλι στα Γιάννενα.

Δεύτερη μέρα: Η δεύτερη ημέρα, με εκκίνηση στις 9.30 το πρωί, περιλαμβάνει διαδρομές στην καρδιά του εθνικού πάρκου της Πίνδου (Φραγκάδες, Βωβούσα), καταλήγει για μεσημεριανή ανασυγκρότηση στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, και συνεχίζει μέσα από διαδρομές άγριας ομορφιάς για να καταλήξει το απόγευμα, ύστερα από µια ανάβαση μοναδικού χαρακτήρα, σε ένα από τα πιο γραφικά χωριά των Ζαγοροχωρίων, το πανέμορφο Πάπιγκο. Το τελευταίο σκέλος του αγώνα περιλαμβάνει διαδρομές στη βορειοδυτική πλευρά του νομού, όπου αγγίζοντας τα ελληνοαλβανικά σύνορα, περνώντας από το -πεσμένο πλέον- Θεογέφυρο, ανεβαίνοντας μέσα από τους αμπελώνες στην Ζίτσα, θα καταλήξει τελικά στο γραφικότατο Μονοδένδρι, όπου και θα είναι ο τερματισμός του αγώνα.

Περισσότερες πληροφορίες: στην επίσημή ιστοσελίδα www.pindos.org, όπου θα μπορούν να παρακολουθήσουν και ζωντανά τόσο την διαδρομή των πληρωμάτων, όσο και την βαθμολογική τους κατάταξη.

 

Το event είναι ολοκληρωμένο.

ΗΜ/ΝΙΑ

Σεπ 29 2020

ΩΡΑ

12:00

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Ιωάννινα

ΝΟΜΟΣ

Nομός Ιωαννίνων
X