Τρίτη: «Καλιφόρνια Ντρίμιν» στο θέατρο της ΕΗΜ

Λίγα λόγια: Το βραβευμένο έργο του Βασίλη Κατσικονούρη «Καλιφόρνια Ντρίμιν», σε σκηνοθεσία των Λευτέρη Πλασκοβίτη και Χρήστου Χρήστου θα κάνει επίσημη πρεμιέρα στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ την Τρίτη 21 Ιουλίου, στις 9.30 το βράδυ, και στη συνέχεια θα περιοδεύσει σε δήμους της περιφέρειας Ηπείρου και σε επιλεγμένα φεστιβάλ σε όλη τη χώρα.
Το «Καλιφόρνια Ντρίμιν» γράφτηκε το 2001 και πρωτοπαρουσιάστηκε στο Εθνικό Θέατρο το 2003. Από τότε μέχρι σήμερα έχει παρουσιαστεί σε πολλά θέατρα της Αθήνας και της περιφέρειας, με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Το έργο: Στη σημερινή καταναλωτική κοινωνία, που όλα θεωρούνται «καθοδηγούμενα» και «προκατασκευασμένα», τέσσερα νέα παιδιά (δύο αγόρια και δύο κορίτσια) κωμικά, αφασικά, απελπισμένα, χαμένα κάπου σε μια μετεφηβική ηλικία, ψάχνουν τρόπο να ξεφύγουν από τη σκληρή πραγματικότητα και να βρουν την δική τους «Ιθάκη»! Με αφορμή ένα έγγραφο της στρατολογίας που καλεί τα δύο αγόρια να παρουσιαστούν στον στρατό, αποφασίζουν να φύγουν εκτός Ελλάδος για να βιώσουν το δικό τους όνειρο ή… μια ακόμα αυταπάτη;
Το ταξίδι είναι δύσκολο και η μόνη βοήθειά τους είναι οι εαυτοί τους. Έτσι, ο ένας συλλαμβάνει το σχέδιο «απόδρασης» και παρασύρει τους άλλους τρείς της παρέας σε τραγελαφικές περιπέτειες, όπου το κωμικό εναλλάσσεται με το τραγικό, δοκιμάζεται η φιλία τους, οι ερωτικές σχέσεις τους και στο τέλος ….

Παίζουν (αλφαβητικά) οι Μιχάλης Παπαδημητρίου (Άρης), Δανάη Σταματοπούλου (Κική), Αναστασία Τζελέπη (Γιούλη), Χρήστος Χρήστου (Ντίνος). Τα σκηνικά είναι του Αντώνη Χαλκιά, τα κοστούμια της Ειρήνης Γεωργακίλα, βοηθός σκηνοθέτη είναι η Μαρία Κεβρεκίδου, ενώ τη διεύθυνση και την οργάνωση της παραγωγής έχει ο Λευτέρης Πλασκοβίτης.

 

ΗΜ/ΝΙΑ

Ιούλ 21 2020

ΩΡΑ

21:30

Λεζάντες

➭ Προτεινόμενο
Θεατρο ΕΗΜ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Θεατρο ΕΗΜ
Θεατρο ΕΗΜ Φρότζος Ιωάννινα

ΝΟΜΟΣ

Nομός Ιωαννίνων

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ

ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων
Τηλέφωνο
2651025670 , 2651073233
Email
diperiftheat@ioannina.gr & info@dipetheioannina.eu
Website
https://dipetheioannina.eu/
X