Είδαμε Mick Harvey & J.P. Shilo στο Soundtrope festival

☛ Λίγα Λόγια: Μία ξεχωριστή βραδιά απολαύσαμε το βράδυ της Τετάρτης 13 Νοεμβρίου οι σχετικά λίγοι – κι ενδεχομένως εκλεκτοί- που βρεθήκαμε στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών. Ο Mick Harvey, μέλος των Birthday Party , των Nick Cave & The Bad Seeds και μόνιμος συνεργάτης της PJ Harvey, κι ο J.P. Shilο βρέθηκαν στη σκηνή μαζί με τον Steve Shelley -ντράμερ των θρυλικών Sonic Youth- και τον Glenn Lewis.
Καταρχάς να επισημάνουμε ότι δυστυχώς δεν προλάβαμε την εμφάνιση της Danai Nielsen, για την οποία όμως οι κριτικές ήταν αρκετά θετικές. Σχετικά με τη συναυλία του Mick Harvey και του J.P. Shilο, η βραδιά χωρίστηκε σε δύο μέρη και γύρω στις 10.15 ξεκίνησε το κομμάτι που είχε πρωταγωνιστή τον J.P. Shilο. Μετά από μία ώρα περίπου έγινε ένα διαλειμμα 15 λεπτών κι ακολούθησε το μέρος με τον Mick Harvey, που ξεπέρασε τη μία ώρα σαν ο βασικός περφόρμερ.

Μας άρεσε
✔ Στο μουσικό κομμάτι και σε ό,τι αφορά τον ήχο που έφθασε στο κοινό, οι ενστάσεις μας είναι ανύπαρκτες. Καταπληκτικοί και πολύπειροι μουσικοί απέδωσαν άψογα τα κομμάτια τους, αλλά ταυτόχρονα και πολύ επικοινωνιακοί με το κοινό. Ομολογώ ότι η πλειοψηφία των τραγουδιών μου ήταν άγνωστη, καθώς προτιμήθηκαν προσωπικοί δίσκοι και οι πρόσφατες συνεργασίες των καλλιτεχνών, αλλά δεν πιστεύω ότι υπήρχε ούτε μία αδιάφορη στιγμή. Η μουσική τους κυμάνθηκε σε διάφορα παρακλάδια του εναλλακτικού ροκ, με ενδιαφέρουσες αυξομειώσεις στην ένταση. Ο δε ήχος ήταν άψογος, καθώς όλα τα όργανα ακουγόταν στην εντέλεια και χωρίς την παραμικρή παραφωνία.

Δε μας άρεσε
✘ Οι αντιρρήσεις μας αφορούν το σκέλος της προώθησης της συναυλίας στο κοινό της πόλης. Η αίθουσα δεν ήταν ούτε κατά το ήμισυ γεμάτη κι η πλειοψηφία των παρισταμένων ξεπερνούσε την ηλικία των 30, κάτι που μπορεί να μεταφραστεί σαν μία αδυναμία προσέλκυσης νεότερου κοινού. Αντικειμενικά κρίνοντας, όσο αυτό μπορεί να γίνει καθώς είμαι πιστός ακροατής των συγκεκριμένων μουσικών με τα βασικά τους σχήματα, πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες συναυλίες των τελευταίων ετών στα Γιάννενα, που όμως είχε χαμηλή απήχηση.

Παραλειπόμενα: Αντί επιλόγου, να επισημάνουμε ότι το κλου της συναυλίας, ήταν η επικοινωνία που άνοιξαν και οι δύο πρωταγωνιστές της βραδιάς με συμπολίτη και φίλο, διάσημο τόσο στους μουσικούς,  όσο και στους οικονομικούς κύκλους των Ιωαννίνων.

Μπορείτε να δείτε όλο το πρόγραμμα του Soundtrope festival ΕΔΩ

Το event είναι ολοκληρωμένο.

Κατηγορία