Σάββατο: Οι «Ικέτιδες» του Ευριπίδη

Λίγα λόγια: Οι «Ικέτιδες» του Ευριπίδη, έργο σπάνια παιγμένο, θεωρούμενο μέχρι τώρα άνευ ιδιαίτερης σημασίας, αναδεικνύεται με τη νέα αυτή μετάφραση και παράσταση σε ένα από τα κορυφαία έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου. Σε κανένα άλλο από τα σωζόμενα έργα της αρχαιότητας δεν έχει αποδοθεί με τέτοια ευκρίνεια και απλότητα, το πώς αντιλαμβάνονταν οι Έλληνες του 4ου π.Χ. αιώνα τη σπουδαιότητα της Δημοκρατίας αλλά και τους κινδύνους της αλλοίωσής της. Μέσα από την παράσταση, ο σκηνοθέτης φιλοδοξεί το κοινό να μπορέσει να νοιώσει την αντίληψη των Αθηναίων για τις πανανθρώπινες αξίες, για τη σχέση τους με τον Θεό, αλλά και το επίπεδο της αυτογνωσίας τους, που φαντάζει σαν ένας πολιτισμός του μέλλοντος.
Οι «Ικέτιδες» του Ευριπίδη, με την καινοτόμο μετάφραση και σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη, αποκαλύπτουν επίσης τον λαϊκό χαρακτήρα του αρχαίου δράματος, καθώς και την οικειότητα που δημιουργεί η επίγνωση αυτού του πολιτισμού, απελευθερώνοντας τη γνήσια συγκίνηση και τον ενθουσιασμό του κοινού, ανεξάρτητα από την ηλικία και την παιδεία του.

Παίζουν οι: Δήμητρα Κωτίδου, Τζωρτζίνα Λιώση, Δάφνη Μαρκάκη. Την πρωτότυπη μουσική συνέθεσε ο Βαγγέλης Γιαννάκης και την αποδίδουν οι Γιάννης Βιλιώτης και Βασίλης Κολοβός, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια δημιούργησε ο Αριστείδης Πατσόγλου.

Γενική είσοδος: 8 ευρώ.

Προπώληση εισιτηρίων: στα βιβλιοπωλεία Αναγνώστης, Κουμπλομάτης και Χαρτέξ, καθώς και στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών (11 το πρωί έως 2 το μεσημέρι).

 

Το event είναι ολοκληρωμένο.

ΗΜ/ΝΙΑ

Αυγ 06 2020

ΩΡΑ

21:30

ΚΟΣΤΟΣ

8€
Θεατρο ΕΗΜ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Θεατρο ΕΗΜ
Θεατρο ΕΗΜ Φρότζος Ιωάννινα

ΝΟΜΟΣ

Nομός Ιωαννίνων

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ

Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων
Τηλέφωνο
2651083940
Email
webmaster@pkdi.gr
Website
http://www.pkdi.gr/
X