▦ 14-16 & 21-23 Νοε

Θεατρική Παράσταση: “Ολεάννα” του Ντέιβιντ Μάμετ

☛ Λίγα Λόγια:  Το καλλιτεχνικό Σωματείο «Εξαύδα» παρουσιάζει το έργο του Ντ. Μάμμετ «ΟΛΕΑΝΝΑ». Ένας ώριμος άντρας ο καθηγητής Τζων και μια νεαρή γυναίκα η φοιτήτρια Κάρολ, αποφασίζουν να συνεργαστούν με στόχο τη «γνώση» που ως γνωστόν οδηγεί στην «αλήθεια».Έχουν πει ψέματα. Ο «καθηγητής» και η «φοιτήτρια», ο «άντρας» και η «γυναίκα» η «ωριμότητα» και τα «νιάτα» θα συγκρουστούν μέχρι αλληλοεξόντωσης προκειμένου να ξεσκεπάσουν ο ένας το ψέμα του άλλου. Αλήθειες και ψέματα προκύπτουν και εξουδετερώνονται, ανεξαρτήτως καλών ή κακών προθέσεων, μέχρις ότου η σύγκρουση να καταλήξει από τον λόγο και το βλέμμα στα σώματα. Ποιος έχει δίκιο; Ο συγγραφέας λέει:
«όποιον και αν πιστέψετε θα κάνετε λάθος».
Σημείωση:
«Ολεάννα» δεν είναι το όνομα της ηρωίδας του έργου.
Πρόκειται για νορβηγικό τραγούδι του 19ου αιώνα που περιγράφει την επιθυμία του δημιουργού του να μετοικήσει σε μια περιοχή της Πενσυλβανίας που ονομάζεται «Ολεάννα» και στα μάτια του φαντάζει ως ο ιδανικός τόπος.
Τελικά όσοι επιχείρησαν να την κατοικήσουν την εγκατέλειψαν λόγω της δυσκολίας να εγκατασταθούν εκεί.
Η Ολεάννα μετατρέπεται έτσι σε συνώνυμο της ουτοπίας και ο Μάμμετ χρησιμοποιεί το όνομα ως συμβολισμό για την «ουτοπία» της ανεύρεσης της μίας και μόνης κοινής αλήθειας στην ανθρώπινη επαφή.
Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά το 1992 στο Κέμπριτζ της Μασσαχουσέττης και το 1994 μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο σε σκηνοθεσία του ίδιου του συγγραφέα.
Προκάλεσε τις αντιδράσεις τόσο φεμινιστικών οργανώσεων, όσο και πανεπιστημιακών κύκλων για διαφορετικούς λόγους, αλλά παίζεται συνεχώς κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατρικού κοινού.

Ημερομηνίες:(Πέμπτη-Παρασκευή & Σάββατο) 14 -15 -16 & 21- 22- 23 Νοεμβρίου στις 9.15μμ

Συντελεστές: Παίζουν :Σάββας Κουνουβέλης,Εβίτα Αγγέλη
Σκηνοθεσία: Σάββας Κουνουβέλης
Παίζουν :Σάββας Κουνουβέλης,Εβίτα Αγγέλη
Φωτισμοί-Ηχος:Νίκος Γούλας-Νεκταρία Λαμπράκη

Κόστος εισιτηρίων: Γενική Είσοδος 5 ευρώ. Διατίθενται 5 εισιτήρια δωρεάν για ανέργους σε κάθε παράσταση,με την επίδειξη κάρτας ανεργίας

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6973307103,

 

Το event είναι ολοκληρωμένο.

ΗΜ/ΝΙΑ

Σεπ 25 2020

ΩΡΑ

21:15

ΚΟΣΤΟΣ

Γενική Είσοδος 5€ ,

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Καλλιτεχνικό Σωματείο «Εξαύδα»
Κουντουριώτη 31 Ιωάννινα

ΝΟΜΟΣ

Nομός Ιωαννίνων

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ

Καλλιτεχνικό Σωματείο Εξαύδα
Τηλέφωνο
6945377240
Website
https://www.facebook.com/2018EXAVDA/
X