Τετάρτη: Παράσταση κουκλοθεάτρου «Ο μωβ κούκος»

Λίγα λόγια: Την παράσταση κουκλοθεάτρου «Ο μωβ κούκος» θα παρουσιάσει η Κουκλοθεατρική Σκηνή «Ο Βυσσινόκηπος», σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων αυτή τη φορά, την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στον αύλειο χώρο του Αρχοντικού Πυρσινέλλα.

Υπόθεση: Πρόκειται για μία παράσταση για την αξία της φιλίας, της αλληλεγγύης και της αποδοχής της διαφορετικότητας. Ο Τζίμης, ο μωβ κούκος, έχει χτίσει τη φωλιά του πάνω από το σπίτι του παππού. Ο παππούς είναι ξεχασιάρης, όμως πάντα θυμάται να διαβάσει την εφημερίδα του και να ταΐσει τον Τζίμη. Ένα πρωινό ο παππούς βρίσκει τη φωλιά γκρεμισμένη. Ο Τζίμης άφαντος. Ο Λαγουδένιος τον ψάχνει παντού. Μετά από ένα δύσκολο ταξίδι, ο Τζίμης βρίσκει αγάπη και φιλοξενία σε ένα άλλο μέρος, το Μπουφοχώρι. Στην παράσταση, διάρκειας 50’, παίζουν επτά κούκλες (άμεσου χειρισμού, muppet, σώματος, μαρότες και γαντόκουκλες) και είναι κατάλληλη για παιδιά από 3 ετών.

Συντελεστές: Η σύλληψη και η σκηνοθεσία είναι της Εβίτας Αγγέλη, η επιμέλεια κειμένου της Γιάννας Νότη, η μουσική σύνθεση των Ειρήνης Αγγέλη και Santiago Noriega, και τα σκηνικά της Μάλας Αργυροπούλου.

Κόστος: Η είσοδος είναι ελεύθερη. Υπενθυμίζεται ότι η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική για τους θεατές από 3 ετών και άνω και απαγορεύεται η παρακολούθηση της παράστασης από όρθιους.

*Παράλληλα, την Πέμπτη 3 και την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και το Εργαστήρι τέχνης και εκπαίδευσης «Βυσσινόκηπος» υλοποιούν ένα εργαστήρι κατασκευής κούκλας με θέμα «Μια κούκλα στην τσάντα μου».Το εργαστήρι θα λάβει χώρα στον 4ο όροφο του «Καμπερείου» Πνευματικού Ιδρύματος, και θα γίνει και τις δυο ημέρες από τις 6 έως τις 8 το βράδυ και απευθύνεται σε παιδιά από 7 ετών και πάνω. Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής (απαραίτητη): 6977-238367.

 

Το event είναι ολοκληρωμένο.

ΗΜ/ΝΙΑ

Σεπ 23 2020

ΩΡΑ

20:00
Αρχοντικό Πυρσινέλλα

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Αρχοντικό Πυρσινέλλα
Παπάζογλου Ιωάννινα

ΝΟΜΟΣ

Nομός Ιωαννίνων
X