Πώς Να Μιλάμε Στα Παιδιά Ώστε Να Μας Ακούν

☛ Λίγα Λόγια:  Η πετυχημένη σειρά εκπαίδευσης Γονέων, γιορτάζει τα 5 χρόνια λειτουργίας της και ξεκινάει νέο κύκλο μαθημάτων το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 4:00 το απόγευμα.
Μαμάδες και μπαμπάδες είναι ευπρόσδεκτοι να έρθουν στην παρέα μας για το ταξίδι μύησης στην σωστή χρήση της γλώσσας στο μεγάλωμα των παιδιών.
Παρόλο που ως γονείς έχουμε τις καλύτερες προθέσεις απέναντι στα παιδιά μας, ο τρόπος που χρησιμοποιούμε τα λόγια μας, οι λέξεις που ξεστομίζουμε, τα βαθιά εσωτερικά μας κίνητρα, η σκληρή καθημερινότητα, επιφέρουν τελείως αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά. Έτσι το παιδί μας μεγαλώνει και δεν χτίζει μια σωστή αυτοεικόνα, δυσκολεύεται να αυτονομηθεί, αντιδρά άσχημα και έχει κακές επιδόσεις στο σχολείο.
Ως γονείς και μόνο έχουμε την δύναμη να βελτιώσουμε την συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών μας και οφείλουμε να το κάνουμε.
Μέσα από την βιωματική αυτή σειρά εκπαίδευσης, ο γονιός αντιλαμβάνεται τα λάθη και τις επιπτώσεις της σύγχρονης διαπαιδαγώγησης και μαθαίνει πως μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματικός χωρίς φωνές, τιμωρίες, απειλές, εκβιασμούς και τόσα άλλα που αβίαστα και απερίσκεπτα λεκτικοποιούμε, προκειμένου να κάνουμε τα παιδιά μας να συνεργαστούν και να υπακούσουν.

Θεματικές ενότητες: Οι θεματικές ενότητες είναι στο σύνολό τους 8 και διαπραγματεύονται τα εξής:
1. Βοηθώντας τα παιδιά να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους
2. Εξασφαλίζοντας την συνεργασία
3. Εναλλακτικές αντί τιμωρίας
4. Επίλυση προβλημάτων
5. Ενθαρρύνοντας την αυτονομία
6. Επαινώντας αποτελεσματικά
7. Απελευθερώνοντας τα παιδιά από τις “ταμπέλες” που τους βάζουμε
8. Εφαρμόζοντας όλες τις δεξιότητες στην πράξη

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουμε με την πρώτη θεματική ενότητα και θα θέσουμε τις βάσεις για μια καρδιακή επαφή, που βασίζεται στο δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου, αυτό που αρχικά είναι ανεπτυγμένο στον άνθρωπο ήδη από την εμβρυακή του ζωή.
Γνωρίζοντας το τι συμβαίνει στον εγκέφαλο των παιδιών μπορούμε καλύτερα να βοηθήσουμε την συναισθηματική του ωρίμανση πάνω στην οποία θα πατήσει η γνωστική – νοητική του εξέλιξη!

Κόστος συμμετοχής: Κόστος 15€ το άτομο/25€ το ζευγάρι.
Η ομάδα μας είναι μέχρι 9 άτομα.

Τηλέφωνο: για κράτηση θέσης 26510-71150

 

Το event είναι ολοκληρωμένο.

ΗΜ/ΝΙΑ

Σεπ 30 2020

ΩΡΑ

16:00 - 19:00

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Επίγνωση Tomatis Centre / Ακουστικο-Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο
8ης Μεραρχίας 5-7, 45445 Ιωάννινα

ΝΟΜΟΣ

Nομός Ιωαννίνων
Κατηγορία

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ

Επίγνωση Tomatis Centre / Ακουστικο-Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο
Τηλέφωνο
2651071150
Website
https://www.facebook.com/Epignosi/
X