Κυριακή: Ψαραντώνης live

☛Λίγα λόγια: Ο ζωντανός θρύλος της κρητικής παραδοσιακής μουσικής καλεσμένος στη φετινή διοργάνωση του Soundtrope Festival. Ο σπουδαίος καλλιτέχνης με τη λύρα του και τη χαρακτηριστική φωνή του θα μας ταξιδέψει σε μοναδικά μουσικά τοπία. Εκπρόσωπος της μεγάλης κρητικής γενιάς του, τίμησε τη μουσική του τόπου του σε διεθνή φεστιβάλ (Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία, το 1982 στο WDR Folkfestival, στην Κολωνία όπου του απονεμήθηκε το 1ο βραβείο, το 1985 στο Journées des Cinq Continents, το 2005 στις εκδηλώσεις για τα 20 χρόνια του World Music Institute στη Νέας Υόρκης, το 2007 και το 2009 στο All Tomorrow’s Parties, πρώτα στο Μάινχεντ και μετά στο Σύδνεϋ και στη Μελβούρνη), το χαρακτηριστικό και μοναδικό καλλιτεχνικό αποτύπωμα .
Ο Αντώνης Ξυλούρης έμαθε τη λύρα από παιδί, στα Ανώγεια, ακούγοντας και βλέποντας τον μεγάλο του αδελφό, το Νίκο. Φαίνεται όμως πως τη λύρα την ήξερε από πάντα – γεννήθηκε μέσα από αυτήν και αυτή ήταν που τον οδήγησε μέσα στη μουσική.
Η λύρα του Ψαραντώνη εκτίθεται σήμερα στο Musical Instrument Museum στο Φοίνιξ της Αριζόνα (ΗΠΑ) όπου και προβάλλεται video με τον ίδιο να παίζει τη λύρα του.

☛ Μαζί του οι: Νίκη Ξυλούρη, Γιάννης Παπατσάνης, Νεκτάριος Κοντογιάννης

Opening act: Jannis Anastasakis / Elektronik Meditation & Ναταλία Μαντά (live visuals)

Προπώληση (15€) στα σημεία: Βιβλιοπωλείο αναγνώστης, Θυμωμένο Πορτραίτο, Τρυποκάρυδος, Κούνια Μπέλα – Kounia Mpela Coffee Bar Beatnik
Ηλεκτρονικά μέσω της Viva.gr  –> ΕΔΩ

☛ Πρόγραμμα του Soundtrope festival εδώ

Το event είναι ολοκληρωμένο.

ΗΜ/ΝΙΑ

Σεπ 24 2020

ΩΡΑ

21:00

ΚΟΣΤΟΣ

15€ προπώληση

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Αίθουσα εκδηλώσεων "Β. Πυρσινέλλας"
Αγίας Μαρίνας 55

ΝΟΜΟΣ

Nομός Ιωαννίνων

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ

Soundtrope Festival Ioannina.
Email
soundtropefest@gmail.com
Website
https://www.facebook.com/soundtrope/
X