Σαββατοκύριακο 28-29/Σεπ στα Ιωάννινα. Μια άλλη οπτική διασκέδασης στην πόλη…

☛ Λίγα Λόγια: Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήταν αφιερωμένο στις Ευρωπαϊκές μέρες πολιτιστικής κληρονομίας. Σε συνδυασμό με το πρώτο street food festival και άλλες εκδηλώσεις στα Ιωάννινα, μας δόθηκε η ευκαιρία πολλων επιλογών διασκέδασης στην πόλη.  Εμείς παρευρεθήκαμε σε κάποιες από αυτές και σας παρουσιάζουμε τις εντυπώσεις που αποκομίσαμε.

Το ταξίδι της Αντιγόνης: Θεατρική παράσταση. Η Αντιγόνη του Σοφοκλή συναντά την εκδοχή της από τον Ζαν Ανουίγ.
Μας άρεσε
✔ Ο ηθοποιός που υποδυόταν τον Κρέοντα (στην αρχαία εκδοχή του) ενσάρκωσε πολύ πειστικά το ρόλο δίχως να έχει να ζηλέψει τίποτα από έναν επαγγελματία. Με στιβαρή παρουσία, καθαρή φωνή και κοφτές κινήσεις αποτύπωσε με εξαιρετικό τρόπο το Βασιλιά της Θήβας.
✔ Η προσπάθεια ερασιτεχνών ηθοποιών να ανταποκριθούν στην απαιτητική σύμπτυξη των δύο εκδοχών της Αντιγόνης.
✔ Ο ηθοποιός που ξέχασε τα λόγια του και συγκινημένος αναφέρθηκε στη παρουσία του στον ιερό, όπως είπε, χώρο της Δωδώνης. Πιστεύω πως ενας ερασιτέχνης έχει δικαίωμα στο λαθος και δε χρειαζόταν να απολογηθεί.

Δε μας άρεσε
✘ Οι πολλές διακοπές από τον σκηνοθέτη για να επεξηγεί το έργο, κατά την προσωπική μου άποψη ήταν περιττές. Ένιωσα πως αυτό έδωσε ένα διδακτικό τόνο στη παράσταση και χάλασε κάπως τη ροή της. Άλλωστε όπως έχει πει και ο σπουδαίος αυστριακός σκηνοθέτης Μίχαελ Χάνεκε «οι καλλιτέχνες είναι για να θέτουν ερωτήματα και όχι για να δίνουν απαντήσεις».
• βαθμολογία: 8/10
• κόστος: 0€ (είσοδος ελεύθερη)
• Πληροφορίες: Σύνθεση Θεατρική Σκηνή

Proxitour: Ημερίδα ενημέρωσης σχετικά με το καινοτόμο σύστημα περιήγησης για Μουσεία.
Μας άρεσε
✔ Μαθαμε για μια πολλά υποσχόμενη εφαρμογή που έχει σκοπό να δώσει άλλη διάσταση στην επίσκεψη σε μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους
✔ Μαθαμε τι είναι τα beacons που αποτελούν βασικό κομμάτι της εφαρμογής. Beacons είναι ασύρματοι πομποί που ανιχνεύονται μέσω Bluetooth από τα κινητά τηλέφωνα των χρηστών. Τα beacons τοποθετούνται κοντά σε συγκεκριμένα σημεία ενδιαφέροντος με στόχο όταν ένας επισκέπτης βρεθεί για καθορισμένο χρονικό διάστημα εντός της εμβέλειας τους, να λάβει ψηφιακό υλικό και πληροφορίες στη συσκευή του.

✔ Περιμένουμε με ανυπομονησία την ολοκλήρωση της εφαρμογής και της εμφάνισης περισσότερων τέτοιων καινοτόμων ιδεών από ελληνικές επιχειρήσεις.

Δε μας άρεσε
✘ Ο τίτλος της ημερίδας ”Συνδεοντας την καινοτομία με την αρχαιότητα” αφηνε υποσχέσεις για πολλά περισσότερα από μια παρουσίαση που σε κάποια σημεία της είχε ένα ύφος διαφημιστικής προβολής.
• Βαθμολογία 8/10
• Κοστος 0€ (είσοδος ελεύθερη)
• Πληροφορίες: Proxitour Σύστημα περιήγησης για Μουσεία

Μουσείο Αργυροτεχνίας: Επίσκεψη στο μουσείο.
Μας άρεσε
✔ Η καλύτερη αφορμή για να επισκεφτούμε ένα χώρο, αυτό της αργυροτεχνίας, που ειναι συνυφασμένος με την πόλη.
✔ Μάθαμε το τρόπο με τον οποίο εργάζονται οι αργυροτέχνες (με video) και είδαμε τα εργαλεία τους.
✔ Τα υπέροχα εκθέματα που αποτελούν το καθένα και ένα έργο τέχνης. Όλα τους αποτελούν αποτέλεσμα σχολαστικης δουλειάς και ταλέντου.
• Βαθμολογία 9/10
• Κοστος:0€ (λόγω ημερών Πολ. Κληρονομιάς)
• Πληροφορίες: Μουσείο Αργυροτεχνίας

360° photo

Αρχαιολογικό Μουσείο: Επίσκεψη στο μουσείο.
Μας άρεσε
✔ Ενδιαφέροντα εκθέματα, μια ωραία εμπειρία για τον επισκέπτη.
• Βαθμολογια 8,5/10
• Κοστος: 0€ (λόγω ημερών Πολ. Κληρονομιάς)
• Πληροφορίες: Αρχαιολογικό Μουσείο

1st Street Food festival: Η μεγαλύτερη γιορτή φαγητού δρόμου.
Μας άρεσε
✔ Έγινε η αρχή και στη πόλη μας για το επιτυχημένο φεστιβάλ και ελπίζουμε του χρόνου σε βελτιωμένη εκδοχή του
✔ Διάφορες γευστικες επιλογές που δε δοκιμαζουμε συχνά στη καθημερινότητα μας
✔ Άνετο παρκινγκ

Δε μας άρεσε
✘ Λίγο τσιμπημένες τιμες
✘ Μικρή ποικιλία σε μαγαζιά και περιορισμένος χωρος
• Βαθμολογία 7/10
• Κοστος: χάμπουργκερ με πατάτες (chicken pane) 5€

Site Specific Performance: Χορευτική εκδήλωση από ομάδα χορευτών της Σχολής Κλασικού και Σύγχρονου Χορού του Πνευματικού Κέντρου.
Μας άρεσε
✔ H συνεχής αξιοποίηση ενός υπέροχου αμφιθεατρικού χώρου.
✔ Aπαλή μουσική του κοντραμπάσου και χορεύτριες χωρίς στοιχεία υπερβολής στη χορογραφία τους, έδωσαν μια όμορφη νότα στο κυριακάτικο απόγευμα όσων παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.
✔ Κάποιοι πολύ επιτυχημένοι συγχρονισμοί των κοριτσιών, όπως για παράδειγμα το χορευτικό στη πλαγιά του μουσείου μαρμαροτεχνίας λίγο πριν το τέλος της παράστασης.

Δε μας άρεσε
✘ Oι φωτογράφοι θα μπορούσαν να κρατήσουν μια μεγαλυτερη απόσταση από τις κοπέλες. Κάποια στιγμή ένιωσα ότι ο ένας κύριος που φωτογράφιζε είχε γίνει μέρος του δρώμενου. Ελπίζω τουλάχιστον οι φωτογραφίες του να βγήκαν καλύτερες από τις δικές μου που ήταν σκοτεινές.
• Βαθμολογία 8/10
• Κοστος 0€ (είσοδος ελευθερη)
• Πληροφορίες: Σχολή Χορού Πνευματικού Κέντρου

Στο τέλος της παράστασης ήπιαμε τον καφέ μας σε μια κοντινή καφετέρια στη περιοχή Σκάλα Ιωαννίνων.
• Κοστος 3€

Υγ: Με συνολικό κόστος διασκέδασης για το διήμερο 8€ απολαύσαμε τα εξής: θεατρική και χορευτική παράσταση, σεμινάριο, επίσκεψη σε μουσεία, το πρώτο Street Food Festival & καφέ σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της πόλης. Μπείτε κι εσείς στο IpirosLike και δείτε τις καθημερινές επιλογές εξόδου, διασκέδασης, δραστηριοτήτων κτλ.

 

Κατηγορία