Τετάρτη: Σεμινάριο Wine Tasting Techniques

☛ Λίγα Λόγια: Νέος κύκλος σεμιναρίων από την Ένωση Γαστρονομίας Ελλάδος  με το Θεσσαλικό ΙΕΚ ΓΙΑΤΣΟΣ στα ΙΩΑΝΝΙΝΑ. Ο κύκλος σεμιναρίων αρχίζει τον Οκτώβριο 2019 και θα διαρκέσει έως το Μάιο 2020.

 6o Σεμινάριο
Εισηγητής: Παναγιώτης Τζίμας, Dip WSΕT, Msc Chemist – Oenologist, Wine and Spirits consultant
1. Τεχνικές γευσιγνωσίας κρασιού.
2. Μέθοδος αξιολόγησης της ηλικίας, της δυνατότητας παλαίωσης και της ετοιμότητας προς κατανάλωσης ενός κρασιού.
3. Τα βασικά κριτήρια για την αξιολόγηση της ποιότητας ενός κρασιού.
4. Εισαγωγή στον αμπελώνα της Νέας Ζηλανδίας, της Αυστραλίας, της Αργεντινής και της Χιλής
5. Γευσιγνωσία & σχολιασμός τεσσάρων κρασιών του νέου κόσμου.

Info
• Τα σεμινάρια απευθύνονται σε σπουδαστές, απόφοιτους και επαγγελματίες μάγειρες & ζαχαροπλάστες.
• Το κόστος του σεμιναρίου ανέρχεται στα 30€ κατ’ άτομο
• Οι θέσεις κάθε σεμιναρίου είναι περιορισμένες και τηρείται Σειρά Προτεραιότητας.
• Απαραίτητη η Δήλωση Συμμετοχής στο τηλέφωνο 2651025533
• Στο τέλος του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης, καθώς και booklet με όλες τις πληροφορίες και τις συνταγές που θα παρακολουθήσουν στο κάθε σεμινάριο.
• Είσοδος Ελεύθερη για τα μέλη της Ένωση Γαστρονομίας Ελλάδος και τους σπουδαστές του Θεσσαλικου ΙΕΚ ΓΙΑΤΣΟΣ

Πληροφορίες για την Ένωση Γαστρονομίας Ελλάδος: «Η Ένωση Γαστρονομίας Ελλάδος με έδρα τα Ιωάννινα είναι μια ιδέα ετών που υλοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2016 από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου της γαστρονομίας και του τουρισμού αλλά και ανθρώπους που αγαπάνε τη μαγειρική τέχνη.»
Στο πλαίσιο αυτό για την προώθηση των στόχων μας διοργανώνουμε ένα φιλόδοξο Κύκλο Σεμιναρίων με το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ ΓΙΑΤΣΟΣ που εγγυάται κορυφαία ποιότητα στις επαγγελματικές σπουδές στα σύγχρονα πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια του.

Οι στόχοι μας !
–Σωστή προώθηση των τοπικών Ελληνικών προϊόντων και σωστή αξιοποίηση αυτών, με σεβασμό στις γαστρονομικές παραδόσεις τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας.
–Ανάδειξη και προστασία των τοπικών παραγωγών.
–Διαφύλαξη της γαστρονομίας και του πολιτισμού της Ελλάδας, γιατί πολιτισμός χωρίς γαστρονομία δεν υπάρχει. Η γαστρονομική παράδοση αποτελεί βασικό συστατικό της Ελληνικής πολιτισμικής ταυτότητας.
–Προστασία του καλού και ποιοτικού φαγητού μέσα από τη συνεχή εκπαίδευση με προσέγγιση της παραδοσιακής γαστρονομίας.
–Διάδοση της γαστρονομίας ως μέσο επικοινωνίας των ανθρώπων σε τοπικό, πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο.
–Ενημέρωση των επαγγελματιών και των καταναλωτών για τα τοπικά προϊόντα.
–Ενίσχυση του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος.
– Ανάπτυξη αλληλεγγύης σε συναδελφικό επίπεδο.
– Διοργάνωση εκδηλώσεων φιλανθρωπίας με προτεραιότητα τις ευπαθείς ομάδες και τα παιδιά.

Το event είναι ολοκληρωμένο.

ΗΜ/ΝΙΑ

Σεπ 28 2020

ΩΡΑ

11:00

ΚΟΣΤΟΣ

30€

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Θεσσαλικο Ιεκ Γιατσος
Φ. Τζαβέλλα & Σταδίου 12 Ιωάννινα

ΝΟΜΟΣ

Nομός Ιωαννίνων
Κατηγορία

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ

Ένωση Γαστρονομίας Ελλάδος
Email
info@gaog.eu
Website
https://www.facebook.com/gaog.eu/

Άλλοι διοργανωτές

Θεσσαλικο ΙΕΚ - Γιάτσος
Email
info@thessalikoiek.gr
Website
https://www.facebook.com/thessalikoiekGiatsos/
X