Σάββατο & Κυριακή: Σεμινάριο «Visualizing Sound»

Λίγα λόγια: Το σεμινάριο (που απευθύνεται σε επαγγελματίες ή/και ερασιτέχνες του θεάτρου) θα πραγματοποιήσει η χορογράφος και δασκάλα χορού Γιώτα Πεκλάρη, που θεωρείται από τους πιο δραστήριους και καινοτόμους καλλιτέχνες και δασκάλους φλαμένκο στην Ελλάδα. Μάλιστα, είναι δημιουργός και καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Πειραματικού Φλαμένκο Coetani. Είναι, επίσης, συνιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Playground for the arts, ο οποίος έχει στόχο την προώθηση των κρουστικών τεχνών και λειτουργεί ως κέντρο μιας διεθνούς κοινότητας καλλιτεχνών, κοινού και μαθητών, που ενδιαφέρονται για τον χορό και τη μουσική. Η έρευνά της πάνω στη κίνηση και τον ήχο έχει πάρει από το 2012 τη μορφή του εργαστηρίου Visualizing Sound. Από τον Νοέμβριο το 2018, το εργαστήριο συμπεριλαμβάνεται στις εκπαιδευτικές και κοινωνικές δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Αντικείμενο σεμιναριου: Το εργαστήριο αφορά τους τρόπους με τους οποίους αντιλαμβανόμαστε και εκφράζουμε την κίνηση και τον ήχο. Το Visualizing Sound ασχολείται με τη διαδικασία ανάπτυξης της κιναισθητικής και μουσικής αντίληψης, καθώς οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να μοιράζονται αρμονικά τον χώρο και τον χρόνο. Για να φτάσει σε αυτό το αποτέλεσμα, χρησιμοποιεί ως βασικό εργαλείο το body music, προτείνοντας έναν βιωματικό τρόπο συνύπαρξης και επικοινωνίας που στηρίζεται αποκλειστικά στη χρήση του σώματος για την παραγωγή μουσικής. Παράλληλα συνενώνονται και άλλες πρακτικές (circle singing, τεχνικές σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμού) και μεθοδολογίες συνεργασίας, για να εμπλουτίσουν την εμπειρία της συλλογικής σύνθεσης.

Πότε: Το σεμινάριο, διάρκειας δέκα ωρών, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 16:00 έως 21:00 και την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 10:00 έως 15:00.

Κόστος συμμετοχής: 25 ευρώ. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο e-mail seminariadipethei@gmail.com και στο τηλέφωνο 6955998405 (Μαρία Κεβρεκίδου). Αριθμός συμμετεχόντων 20 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας). Για όλους, ανεξαιρέτου ηλικίας και εμπειρίας.

Το event είναι ολοκληρωμένο.

ΗΜ/ΝΙΑ

Σεπ 25 2020