▦ 22-23 Νοε

Θεατρική παράσταση «Α-λογία»

☛ Λίγα Λόγια: Τέσσερις ιστορίες ανθρώπινες όπου η λογική και η α-λογία συνδιαλέγονται. Ψυχές ονειροπόλες που δραπέτευσαν από το μονοπάτι της ανθρώπινης στενοκεφαλιάς, πλάσματα ξεχασμένα που ζούνε στον τόπο του ονείρου, άνθρωποι δίχως όνομα, δίχως παρελθόν και δίχως παρόν. Ένα πέρασμα από τους μισοσκότεινους διαδρόμους των ασύλων στο γλυκό κελάηδισμα των αηδονιών. Μια διαδρομή από το σκοτάδι στο φως.

Λίγα λόγια από τους συντελεστές: Πριν από περίπου δύο χρόνια ξεκινήσαμε να αφηγούμαστε παραμύθια και ιστορίες και να κάνουμε βιωματικά εργαστήρια αφήγησης σε δομές ψυχικής υγείας για τους ασθενείς.
Η οδύνη και η βαθιά υπαρξιακή μοναξιά των ανθρώπων που βιώνουν την ψυχική νόσο και η πορεία τους μέσα στον χώρο και τον χρόνο , ήταν η αφορμή και το ερέθισμα για να δημιουργηθεί αυτή η παράσταση. Ήταν αυτό που μας συγκλόνισε τις πρώτες φορές που ήρθαμε σε επαφή με τους ψυχικά ασθενείς , και μάλλον πάντα θα μας συγκλονίζει, ήταν αυτό που υπήρξε για μας τόσο δυσβάσταχτο και τόσο ακατανόητο, που θελήσαμε να το κάνουμε λόγο και να το μεταμορφώσουμε σε κάτι οικείο ,σε κάτι που ίσως θα μπορούσαμε να το καταλάβουμε. Σε αυτή την παράσταση πλέξαμε ιστορίες από πραγματικούς αλλά και λογοτεχνικούς χαρακτήρες με σκοπό αυτή τους η πορεία μέσα και έξω από τα άσυλα να γίνει μια διαδρομή συνειδητοποίησης και ευαισθητοποίησης για όλους μας . Θέλουμε να ελπίζουμε πως κάποτε η κοινωνία θα πάψει να φοβάται την ψυχική νόσο θα πάψει να είναι τόσο σκληρή και κάποια στιγμή θα καταφέρει να κάνει το χρέος της, θα συμπάσχει και θα καταφέρει να μπει για λίγο μέσα σε εκείνη την οδύνη και την μοναξιά και ίσως έτσι να βρεί τον τρόπο να την απαλύνει !

Συντελεστές:
Αφήγηση-κείμενα: Μαρία Μαχαίρα
Στίχοι-μουσική: Αντώνης Καρασταμάτης
Σκηνοθετική επιμέλεια: Χρυσάνθη Παπαγεωργίου
Εικαστικά: Αθηνά Καραμανωλάκη
Κατασκευή κοστουμιού-επιμέλεια : Φόνη Βραζέλη

Διάρκεια: Παρασκευή 22, Σάββατο 23 Νοεμβρίου.

Το event είναι ολοκληρωμένο.

ΗΜ/ΝΙΑ

Σεπ 21 2020

ΩΡΑ

21:15

ΚΟΣΤΟΣ

Ενήλικες 10€ , φοιτητές& άνεργοι 7€

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Θέατρο Actina
Άννης Κομνηνής 8 Ιωάννινα

ΝΟΜΟΣ

Nομός Ιωαννίνων

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ

Αδράχτι
Τηλέφωνο
6945407411
Website
https://www.facebook.com/maxairamaria/
X