Θεατρική παράσταση «Το ταξίδι της Αντιγόνης»

☛ Λίγα Λόγια: Η θεατρική παράσταση ‘Το ταξίδι της Αντιγόνης” μετά την πρεμιέρα της στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης, έρχεται στην σκηνή του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών. Την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου για δύο παραστάσεις, απογευματινή στις 7:00 μμ και βραδινή στις 9:00 μμ.

Υπόθεση: Η Αντιγόνη ταξιδεύει.. από την αρχαιότητα στο σήμερα και από την Ελλάδα μέχρι την Ευρώπη και τον κόσμο όλο. Η ηρωίδα του Σοφοκλή συναντά την εκδοχή της από τον Ζαν Ανουίγ και τα μέλη μιας ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας μέσα από την διαδικασία της πρόβας και του στησίματος μιας παράστασης βιώνουν ολόκληρη την θεατρική διαδικασία. Η Αντιγόνη ταξιδεύει από το χαρτί στη σκηνή. Μέσα από την συλλογικότητα της ερασιτεχνικής ομάδας και την διαδικασία της πρόβας που εξελίσσεται στη σκηνή, αναλύονται δραματουργικά τα δύο κείμενα, εντοπίζονται οι διαφορές και τις ομοιότητες τους στη δομή, την πλοκή και το ύφος. Το δρώμενο λειτουργεί άλλοτε σαν σπουδή και άλλοτε σαν συγκριτική μελέτη ανάμεσα στην αρχαία τραγωδία και το αστικό δράμα.

Μέσα από την παρουσίαση αποσπασμάτων και σκηνών από τα δύο έργα και με την παρέμβαση του σκηνοθέτη καθ’ όλη την διάρκεια της «πρόβας» στόχος είναι ο θεατής να προσεγγίσει το θέατρο υπό νέο πρίσμα. Να καταλάβει ότι η δημιουργική διαδικασία προσφέρεται για να μάθει, να αντιληφθεί και να «διαβάσει» ανάμεσα από τις γραμμές, να βιώσει το έργο και γιατί όχι να κάνει και ο ίδιος ένα ταξίδι. Από την κερκίδα στη σκηνή και από τη θέση του θεατή να έρθει στη θέση του δημιουργού.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Γιώργος Νάκος
Κείμενα: Σοφοκλής, (μετάφραση: Ιωάννης Γρυπάρης) , Ζαν Ανουίγ, (μετάφραση: Μάριος Πλωρίτης)
Ιδέα-Σύλληψη: Δημήτρης Κατσάνος
Μακιγιάζ: Θεσσαλικό ΙΕΚ ΓΙΑΤΣΟΣ (υπεύθυνη καθηγήτρια: Ελευθερία Γκορτζή)
Κομμώσεις: ΙΕΚ ΟΑΕΔ (υπεύθυνες καθηγήτριες: Χαρά Ματσαρίδου, Σταυρούλα Τόκη, Κατερίνα Λισγάρα)
Συμμετέχουν με σειρά εμφάνισης:Σταυρούλα Συγκούνα,Σοφία Γιώτη,Σπυριδούλα Σούκη, Διονυσία Μαζανίτη,Λαμπρινή Παπαδήμα, Ευγενία Ζειμπέκη, Αιμιλία Παγώνα, Δανάη Φώτη, Παναγιώτης Νάκος, Κώστας Βενέτης, Ντίνος Ζαχαριάδης, Σπύρος Βάρφης, Άρης Τσούκης, Δημήτρης Κατσάνος, Φωτεινή Κούτση, Βέτα Γραβάνη, Θάλεια Οικονόμου, Άγγελος Σαϊντ, Νίκος Παπανικολάου ,Χάρης Μπερρής, Μάριος Κατσάνος, Έλλη Κατσάνου, Αρετή Αγγέλη, Παύλος Κατσάνος

Κόστος εισιτηρίων: Είσοδος: 7,00€ , Προπώληση – Μειωμένο: 5,00€

Σημεία προπώλησης: Βιβλιοπωλείο «Αναγνώστης» – Πυσρινέλλα 11 , Ξενοδοχείο «Πολιτεία» – Ανεξαρτησίας 109

Το event είναι ολοκληρωμένο.

ΗΜ/ΝΙΑ

Οκτ 01 2020

ΩΡΑ

19:00 η απογευματινή & 21:00 η βραδινή παράσταση
19:00 - 21:00

ΚΟΣΤΟΣ

Είσοδος 7€ , Προπώληση & Μειωμένο 5€
Πνευματικό Κέντρο

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Πνευματικό Κέντρο
Αγίας Μαρίνας 55 Ιωάννινα

ΝΟΜΟΣ

Nομός Ιωαννίνων

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ

Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων
Τηλέφωνο
2651083940
Email
webmaster@pkdi.gr
Website
http://www.pkdi.gr/
X