Top10 μέρη να επισκεπτείς στην Ήπειρο

10. Αρχαία Αμβρακία: Η Αμβρακία ήταν αρχαία – πόλη κράτος της δυτικής Ελλάδας, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Αράχθου, στην θέση της σημερινής Άρτας, η οποία ιδρύθηκε από τους Κορινθίους στα μέσα περίπου του 7ου αιώνα π.Χ.
Είσοδος: Δωρεάν
More info: https://www.ipiroslike.gr/events/archaia-amvrakia/

9. Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας: Η μόνιμη έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας αναφέρεται κατά κύριο λόγο στην Αμβρακία, την αρχαία πόλη που βρίσκεται θαμμένη κάτω από την Άρτα, και περιλαμβάνει τρεις μεγάλες ενότητες: το δημόσιο βίο, τα νεκροταφεία και τον ιδιωτικό βίο των Αμβρακιωτών.
Είσοδος: 3€ κανονικό , 2€ μειωμένο
More info: https://www.ipiroslike.gr/events/archaiologiko-moyseio-artas/

 8. Αρχαία Κασσώπη: Η Κασσώπη βρίσκεται πολύ κοντά στο Ζάλογγο μία απότομη πλαγιά, στο χωριό Καμαρίνα του νομού Πρεβέζης, όπου το 1803 μετά τη συνθηκολόγηση των Σουλιωτών με τον Αλή Πασά, Σουλιώτισσες χορεύοντας πιασμένες χέρι – χέρι και πετώντας πρώτα τα παιδιά τους στο γκρεμό τα ακολούθησαν τραγουδώντας.
Είσοδος: Δωρεάν
More info: https://www.ipiroslike.gr/events/archaia-kassopi/

7. Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Παύλος Βρέλλης: Το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Παύλος Βρέλλης βρίσκεται στο Μπιζάνι Ιωαννίνων και πρόκειται για το γνωστότερο μουσείο του είδους του στην Ελλάδα. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1995 και η θεματολογία του καλύπτει ιστορικά γεγονότα από την περίοδο της προεπανάστασης, της Επανάστασης του 1821 και από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Είσοδος: 6€ κανονικό , 4€ μειωμένο
More info: https://www.ipiroslike.gr/events/moyseio-ellinikis-istorias-paylos-vrellis/ 

6. Το Νεκρομαντείο του Αχέροντα: Το σπουδαιότερο και αρχαιότερο νεκρομαντείο είναι το Νεκρομαντείο του Αχέροντα. Το αρχαίο Νεκρομαντείο του Αχέροντα βρίσκεται κοντά στο Καναλάκι, στο χωριό Μεσοπόταμος, του Νομού Πρεβέζης, στο σημείο όπου έσμιγε ο ποταμός Αχέροντας με τον Κωκυτό και τον Πυριφλεγέθοντα, στις βορειοδυτικές όχθες της Αχερουσίας Λίμνης, η οποία αποτελούσε την είσοδο του κόσμου των ψυχών.
Είσοδος: €8 κανονικό, Μειωμένο: €4
More info: https://www.ipiroslike.gr/events/to-nekromanteio-toy-acheronta/

5. Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων: Το Βυζαντινό Μουσείο εγκαινιάατηκε το 1995 και βρίσκεται στο χώρο της ΝΑ ακρόπολης (Ιτς-Καλέ) του κάστρου των Ιωαννίνων. Πρόκειται για διόροφο κτίριο, στο ισόγειο του οποίου στεγάζεται η κεντρική συλλογή του Μουσείου και η οποία φιλοξενεί ευρήματα (γλυπτά, νομίσματα, κεραμεική, εικόνες, βημόθυρα, ευαγγέλια) από τον 4ο έως τον 19ο αιώνα.
Είσοδος: Κανονικό 4€, Μειωμένο 2€
More info: https://www.ipiroslike.gr/events/vyzantino-moyseio-ioanninon/

4. Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης Πρέβεζα: Η Νικόπολη, η πόλη που ιδρύθηκε για να διαιωνίσει τη νίκη στη ναυµαχία του Ακτίου, βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο της Ηπείρου, 7 χλµ. βόρεια της σύγχρονης πόλης της Πρέβεζας. Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης κατασκευάστηκε µεταξύ των ετών 1999 – 2003 και 2005 -2006, στην είσοδο της Πρέβεζας και άνοιξε για το κοινό το 2009.
Είσοδος: 8€ κανονικό, Μειωμένο: 4€
More info: https://www.ipiroslike.gr/events/archaiologiko-moyseio-nikopolis-preveza/

3. Σπήλαιο Περάματος: Το Σπήλαιο Περάματος Ιωαννίνων, βρίσκεται μόλις πέντε χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων στο ομώνυμο προάστιο Πέραμα. Το σπήλαιο αποτελεί τμήμα κοίτης υπόγειου ποταμού, ηλικίας 1.500.000 χρόνων περίπου. Η τουριστική διαδρομή του, έχει μήκος 1.100 μέτρα και η έκταση που καλύπτει είναι 14.800 m2.
Είσοδος: Ατομικό 7€ , Ομαδικό: 5,5 ευρώ/άτομο, μειωμένο 3,5€
More info: https://www.ipiroslike.gr/events/spilaio-peramatos/

2. Αρχαιολογικός χώρος Δωδώνης: Το θέατρο της Δωδώνης είναι από τα μεγαλύτερα και καλύτερα σωζόμενα αρχαία ελληνικά θέατρα, με χωρητικότητα περίπου 18.000 ατόμων. Αποτελούσε αναπόσπαστο τμήμα του ιερού της Δωδώνης και για τον επισκέπτη, που έφθανε από το νότο, ήταν το εμφανέστερο μνημείο, που δέσποζε στο χώρο με τις καμπύλες επιφάνειες και τους επιβλητικούς τοίχους του. Κατασκευάσθηκε τον 3ο π.Χ. αιώνα, στο πλαίσιο του φιλόδοξου οικοδομικού προγράμματος που πραγματοποίησε ο Πύρρος, βασιλιάς της Ηπείρου, προκειμένου να αναμορφώσει το πανελλήνιο ιερό και να του δώσει μνημειακό χαρακτήρα.
Είσοδος: κανονικό 2€ , μειωμένο 1€
More info: https://www.ipiroslike.gr/events/archaiologikos-choros-dodonis/

1. Αρχαία Νικόπολη Πρέβεζας: Η Νικόπολη της Ηπείρου, το όνομα της οποίας εμπεριέχει τη λέξη νίκη, είναι κτισμένη στη χερσόνησο, η οποία χωρίζει τον Αμβρακικό κόλπο από το Ιόνιο πέλαγος. Βρίσκεται απέναντι από το Άκτιο και 6 χιλ. βόρεια από την Πρέβεζα. Θαλάσσιοι και χερσαίοι δρόμοι οδηγούσαν στη Νικόπολη και την κατέστησαν σημαντικό εμπορικό κέντρο.
Είσοδος: κανονικό €8, μειωμένο 4€
More info: https://www.ipiroslike.gr/events/archaia-nikopoli-prevezas/

Το event είναι ολοκληρωμένο.

Κατηγορία