Δευτέρα: Τραγούδια για την άνοιξη με τη Νένα Βενετσάνου

Λίγα λόγια: Τραγούδια για την άνοιξη στην καρδιά του Φλεβάρη έρχεται να πει η Νένα Βενετσάνου, με τη συνοδεία του Πάνου Δημητρακόπουλου στο κανονάκι. Οι δύο καλλιτέχνες θα εμφανιστούν τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, στο restaurant- bar «ΜΑΖΙArt» στη Μάζια, για να παρουσιάσουν μια επιλογή τραγουδιών της Νένας Βενετσάνου πάνω σε διαλεχτή ποίηση από την εποχή που ξεκίνησε και να μεταφέρουν το κοινό από τα πολιτικοποιημένα της τραγούδια, στα καινούργια που δεν έχουμε την ευκαιρία ν’ ακούμε συχνά.

Νένα Βενετσάνου: Η Νένα Βενετσάνου ξεκίνησε ως τραγουδοποιός το ‘80 και τα τραγούδια της έγιναν σημείο αναφοράς του γυναικείου κινήματος. Η ιδιαίτερη φωνή της γοήτευσε σπουδαίους έλληνες συνθέτες και οι συνεργασίες μαζί τους την καθιέρωσαν ως τη σπουδαιότερη ερμηνεύτρια του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού.
Η Νένα Βενετσάνου με δικό της σχήμα έχει περιοδεύσει προβάλλοντας αποκλειστικά το ελληνικό τραγούδι και το Γυναικείο Λόγο σε ολόκληρο τον κόσμο (Ασία, Ευρώπη, Βαλκάνια, Αμερική, Αφρική) σε διεθνή φεστιβάλ, ερμηνεύοντας όλο το φάσμα του ελληνικού τραγουδιού, από το δημοτικό τραγούδι έως τη σύγχρονη όπερα. Έχει μελοποιήσει έλληνες, γάλλους και ιταλούς ποιητές, έχει συνθέσει μουσική για θέατρο, video-art, χορό, εικαστικά και έχει οργανώσει διαλέξεις και σεμινάρια για το ελληνικό τραγούδι στο Βέλγιο και τη Γαλλία, ενώ έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε περίοπτες αίθουσες και θέατρα.

Το event είναι ολοκληρωμένο.

ΗΜ/ΝΙΑ

Σεπ 30 2020

ΩΡΑ

20:30