Διάσχιση του μυθικού Αχέροντα ποταμού

[Γλυκή-Πύλες Άδη] Ο ποταμός Αχέροντας, ο ποταμός των ψυχών, αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην δυτική Ελλάδα.  Πρόκειται για μία εκπληκτικής ομορφιάς διαδρομή. Η συνεχής εναλλαγή του τοπίου, οι λίμνες που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια της διαδρομής, η πυκνή βλάστηση που πολλές φορές σκεπάζει το ποτάμι, καθιστούν τη διάσχιση των στενών του Αχέροντα μια εμπειρία μοναδική.

Σημεία ενδιαφέροντος: πηγές Αχέροντα(Γλυκή) – Σκάλα Τζαβέλαινας – γεφυρα Ντάλα – μύλος Ντάλα – Πύλες του Αδη
Απόσταση πεζοπορίας: 11 χλμ
Χρόνος πορείας: 5 ωρες (χωρίς να υπολογίζεται η επιστροφή)
Υψομετρική διαβάθμιση: 50-180 μ.
Απόσταση Γλυκής από: Ιωάννινα ∼ 73χλμ

Η διαδρομή ξεκινά από τις πηγές του Αχέροντα στη Γλυκή. Κατευθυνόμαστε από την δεξιά πλευρά του ποταμού, και στο τέλος του χωματόδρομου βρίσκουμε το μονοπάτι. Τα πρώτα μέτρα γίνονται δίπλα στο ποτάμι, αλλά σύντομα μπαίνουμε μέσα στο νερό. Μετά από μια ώρα περίπου φτάνουμε στο γεφύρι του Ντάλα. Δεξιά από το γεφύρι ξεκινάει το μονοπάτι για τη σκάλα της Τζαβέλενας. Για όσους θελήσουν να κάνουν ολόκληρη τη διαδρομη, συνεχίζουμε διασχίζοντας τα Στενά του Αχέροντα σε όλο τους το μήκος και καταλήγουμε στις Πύλες του Αδη. Η διαδρομη μπορεί να γίνει και έως το μύλο Ντάλα ως μια πιο προσιτή λύση χρονικά (1½ ώρες).
*γίνεται και αντίστροφα*

Για να διασχίσετε τα στενά του Αχέροντα καλό είναι να προμηθευθείτε αδιάβροχο σάκο στον οποίο θα βάλετε τα πράγματα σας, καθώς σε μερικά σημεία θα χρειαστεί να κολυμπήσετε.

Σερζιανά – Πύλες του Άδη – Σαμονίδα
Χρόνος πορείας: 3 ώρες
Υψομετρική διαβάθμιση:  200 – 600 μ.

 

ΟΜΟΡΦΙΑ
100%
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
60%
ΥΠΟΔΟΜΕΣ
90%
X

Τοποθεσία

Γλυκή | Δήμος Δωδώνης

Τοποθεσία 2

Τοποθεσία 3

Labels

› Πεζοπορίες