Ημερομηνία

Παρασκευή 11 Σεπ 2020
Expired!

Ώρα

21:15

Κόστος

Είσοδος 12 ευρώ, μειωμένο 8 ευρώ.

Παρασκευή: «Εκείνος και Εκείνος» στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ

Λίγα λόγια: Η καλλιτεχνική εταιρεία «Το Αβγό» αποφάσισε τη θεατρική προσέγγιση ορισμένων επεισοδίων της ιστορικής αυτής σειράς, με τον Θοδωρή Γκόγκο και τον Θανάση Μιχαηλίδη να ενσαρκώνουν τους ρόλους του Σόλωνα και του Λουκά αντίστοιχα. Οι δυο ηθοποιοί θα αναμετρηθούν με τους απαιτητικούς αυτούς ρόλους που ισορροπούν ανάμεσα στο κωμικό και το τραγικό, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Βασίλη Κονταξή και συμμετέχει η Σεμέλη Παπαοικονόμου, που έκανε και τα γραφιστικά. Η παράσταση επενδύεται μουσικά με ορχηστρικά κομμάτια του Βασίλη Δημητρίου, ο οποίος υπήρξε αγαπημένος συνεργάτης του Μουρσελά, τόσο στην τηλεόραση με τη γνωστή τηλεοπτική σειρά «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά» όσο και στο θέατρο με το έργο «Ω τι κόσμος μπαμπά!». Η σκηνική σύλληψη και οι φωτισμοί είναι του Θοδωρή Γκόγκου, το σκίτσο της αφίσας του Κώστα Βαρτζιώτη. Βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Θανάσης Σιαμαλέκας και υπεύθυνη παραγωγής η Στέλλα Λένη.
Το «Εκείνος και Εκείνος» έκανε πρεμιέρα τη Δευτέρα 27 Αυγούστου στο κηποθέατρο «Άγγελος Σικελιανός» στη Λευκάδα και μετά την παράσταση στα Γιάννενα θα συνεχίσει περιοδεία στην Άρτα, την Ηγουμενίτσα, σε όλη την Ήπειρο και τη Λαμία.

Υπόθεση: Το 1972 ο Κώστας Μουρσελάς γράφει το σενάριο της τηλεοπτικής σειράς «Εκείνος και Εκείνος», την οποία προβάλλει η κρατική τηλεόραση και συστήνει στο ελληνικό κοινό δύο ιδιαίτερες προσωπικότητες: τον Σόλωνα και τον Λουκά, οι οποίοι έμελλε να αγαπηθούν από τους Έλληνες περισσότερο ίσως από όλους τους ρόλους που έχουν περάσει στα ελληνικά σίριαλ μέχρι σήμερα. Οι περιθωριακοί αυτοί τύποι περπατούν ασταμάτητα, συζητούν, μαλώνουν και κυρίως ψάχνουν απαντήσεις σε μεγάλα ή μικρά θέματα. Τους ενσαρκώνουν δύο σπουδαίοι πρωταγωνιστές του ελληνικού θεάτρου, ο αείμνηστος Βασίλης Διαμαντόπουλος και ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος, οι οποίοι με τις ερμηνείες τους απογειώνουν την τηλεοπτική σειρά. Ο Μουρσελάς καταφέρνει το ακατόρθωτο: η σειρά, γραμμένη σχεδόν στα πρότυπα του θεάτρου του παραλόγου, λατρεύεται από το τηλεοπτικό κοινό και καταφέρνει με μοναδικά έξυπνο τρόπο να υπερβεί τον σκόπελο της αυστηρής λογοκρισίας που είχε επιβάλει η απριλιανή χούντα. Αυτά 50 περίπου χρόνια πριν. Από τη μνημειώδη αυτή σειρά διασώθηκαν ελάχιστα πλάνα στα αρχεία της ΕΡΤ, αλλά το εξαιρετικό κείμενό της παρέμεινε επίκαιρο όσο ποτέ.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Βασίλης Κονταξής
Μουσική: Βασίλης Δημητρίου
Σκηνική σύλληψη – Φωτισμοί: Θοδωρής Γκόγκος
Σκίτσο Αφίσας : Κώστας Βαρτζιώτης
Γραφιστικά : Σεμέλη Παπαοικονόμου
Βοηθός σκηνοθέτη: Θανάσης Σιαμαλέκας
Φωτογραφίες/τρέιλερ: Δημήτρης Κατσάνος,
Γιώργος Σταύρος
Υπεύθυνη παραγωγής: Στέλλα Λένη
Παραγωγή: «Το Αυγό»
Παίζουν οι Ηθοποιοί
Θοδωρής Γκόγκος
Θανάσης Μιχαηλίδης
Σεμέλη Παπαοικονόμου

 

X

Τοποθεσία

Θεατρο ΕΗΜ Φρότζος Ιωάννινα
Θεατρο ΕΗΜ

Τοποθεσία 2

Τοποθεσία 3

Ιωάννινα

Το event είναι ολοκληρωμένο.

Labels

Top

Διοργανωτής

Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων
Τηλέφωνο
2651083940
Email
webmaster@pkdi.gr
Website
http://www.pkdi.gr/