Διαδρομή από το γραφικό καταφύγιο έως τη Δρακόλιμνη Τύμφης

[Καταφύγιο Αστράκας-Δρακόλιμνη] Η διαδρομή «Καταφύγιο Αστράκας-Δρακόλιμνη» αποτελεί στην ουσία ενδιάμεσο σταθμό των διαδρομών που οδηγούν στη Δρακόλιμνη καθώς δε μπορούμε να μεταβούμε οδικώς στο καταφύγιο. Πρόκειται για το τελικό κομμάτι της διαδρομής προς τη Δρακόλιμνη ,την οποία μπορούμε να σπάσουμε σε δύο κομμάτια απολαμβάνοντας τη διαμονή μας για ενα βράδυ σε αυτό το γραφικό και απόμερο καταφύγιο.

Σημεία ενδιαφέροντος: Καταφύγιο Αστράκας – Ξερολούτσα Τσουμάνη – Δρακόλιμνη
Απόσταση πορείας: 2.8 χλμ
Χρόνος πορείας: 1 ώρα
Υψομετρική διαβάθμιση: 1755 – 2002 μ.
Σηματοδότηση: κόκκινα σημάδια

Από το καταφύγιο Άστρακα η Δρακόλιμνη απέχει 1 ώρα και κάτι. Βλέπουμε μπροστα μας όλη τη διαδρομή. Κατηφορίζουμε μέχρι τη ξερολούτσα Τσουμάνη και στη συνέχεια ακολουθεί μια σχετικά ομαλή ανοδική πορεία που οδηγεί στη Δρακόλιμνη Τύμφης.

✎ Στα νερά της θα δείτε τους αλπικούς Τρίτωνες. Πρόκειται για ένα προστατευόμενο αμφίβιο είδος που μοιάζει με σαλαμάνδρα και δεν ξεπερνά σε μέγεθος τα 12 εκατοστά, δικαιολογώντας, καθώς μοιάζει με δρακάκι, την ονομασία Δρακόλιμνη.
✎ Η ιδανική εποχή για να επισκεφθείτε τη Δρακόλιμνη είναι το καλοκαίρι καθώς οι καιρικές συνθήκες καθιστούν τη διαδρομή πιο ασφαλή. Το χειμώνα ενδείκνυται μόνο για έμπειρους ορειβάτες. Πχ μέσα Μαρτίου που ανεβήκαμε στη Δρακόλιμνη στο μεγαλύτερο κομμάτι της διαδρομής είχε στρωμένο χιόνι.
✎ Κανονικά το μπάνιο στη Δρακόλιμνη απαγορεύεται. 
Παρ’όλα αυτά δεν υπάρχει κάποια σχετική σήμανση που να ενημερώνει τους επισκέπτες.

85%
⋯ περιβάλλοντες χώροι  ⋯ γραφικότητα  ⋯   ανθρώπινη παρέμβαση  ⋯  τοπίο  ⋯ θέα
20%
⋯  σωματική προσπάθεια ⋯  υψομετρική διαφορά  ⋯  απότομα σημεία  ⋯  απαιτούμενος χρόνος  ⋯
85%
⋯  καταστήματα & καταλύματα κοντα ⋯    σήμανση  ⋯   υποδομές (βρύσες, κιόσκια, φροντίδα μονοπατιού κα) ⋯ εξτρα παροχές ⋯
X

Τοποθεσία

Δρακόλιμνη Τύμφης | Ζαγόρι

Τοποθεσία 2

Τοποθεσία 3

Labels

› Πεζοπορίες