Μια πανέμορφη διαδρομή στους καταρράκτες Σούδα

[Θεοδώριανα-Καταρράκτες] Μία μαγευτική διαδρομή κάτω από τα έλατα που οδηγεί σ ένα φαράγγι με δύο καταρράκτες που κατεβαίνουν ορμητικά από τις πλαγιές των Αθαμανικών όρεων. Ο συνδυασμός του καταπράσινου περιβάλλοντος με τα κρυστάλλινα νερα των καταρρακτών σχηματίζουν ένα θέαμα μοναδικής ομορφιάς και ηρεμίας.

Πηγή: rouista.com

Σημεία ενδιαφέροντος: πλατεία Θεοδωριάνων – ξύλινη γεφυρούλα – καταρράκτες Θεοδωριάνων (Σούδα)
Απόσταση πεζοπορίας: 2,5χλμ
Χρόνος πορείας: 50 λεπτά
Υψομετρική διαβάθμιση: 950μ – 1.150μ
Απόσταση Θεοδωριάνων από: Ιωάννινα  ∼95χλμ ,  Άρτα ∼ 81 χλμ

Ακολουθουμε τον ανηφορικό  δρόμο αριστερά στην πλατεία του χωριού και πάνω από την πέτρινη βρύση της πλατείας. Σε λίγα λεπτά φτάνουμε στο Δημοτικό σχολείο και συναντάμε μια διασταύρωση όπου βρίσκεται και η πρώτη ταμπέλα. Ακολουθουμε το μονοπάτι που μας υποδεικνύει η ταμπέλα έχοντας πάντα δίπλα μας το αυλάκι νερού. Σε λίγη ώρα το μονοπάτι γίνεται λιθόστρωτο και περνά μια ξύλινη γεφυρούλα. Απέχουμε ελάχιστα από τους καταρράκτες Θεοδωριάνων και ακούμε ο ήχος που δημιουργούν μας προδιαθέτει θετικά για το τέλος της διαδρομής μας. Σε λίγα λεπτά είμαστε στους καταρράκτες η αλλιώς «Σούδα».

Πηγή: rouista.com

✎ Η πρόσβαση στους καταρράκτες γίνεται με δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι να πάτε ένα κομμάτι της διαδρομής με αυτοκίνητο και το υπόλοιπο με τα πόδια , ο δεύτερος είναι να κάνετε όλη τη διαδρομή με τα πόδια ακολουθώντας το μονοπάτι. Αξίζει  όμως να περπατήσει κανείς όλη την απόσταση με τα πόδια.
✎ Το νερό από το ποτάμι είναι πόσιμο και πεντακάθαρο.
✎ Ευκολή διαδρομή με καλή σηματοδότηση
αν και είναι δύσκολο να χαθεί κανείς καθώς το αυλάκι νερού μας δείχνει πάντα το δρόμο που ακολουθούμε

ΟΜΟΡΦΙΑ
90%
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
30%
ΥΠΟΔΟΜΕΣ
80%
X

Τοποθεσία

Θεοδώριανα | Άνατολικά Τζουμέρκα

Τοποθεσία 2

Τοποθεσία 3

Labels

› Πεζοπορίες