Ημερομηνία

Κυριακή 2 Αυγ 2020
Expired!

Ώρα

21:00

Κόστος

Ελεύθερη είσοδος

Κυριακή: «Πέρσες» του Αισχύλου από το Εθνικό Θέατρο

Λίγα λόγια: Τους «Πέρσες» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη, παρουσιάζει το Εθνικό Θέατρο την Κυριακή το βράδυ, στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης. Η παράσταση, μια από τις κορυφαίες του φετινού καλοκαιριού, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Δωδώνης, που συνδιοργανώνουν ο δήμος Δωδώνης και το Πνευματικό του Κέντρο, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Το έργο: Οι Πέρσες (472 π.Χ.) είναι το παλαιότερο πλήρες δράμα που σώζεται στις μέρες μας και, ταυτόχρονα, ένα ιστορικό ντοκουμέντο για τη σημαντικότερη σύγκρουση της δεύτερης περσικής εισβολής στην Ελλάδα, τη ναυμαχία της Σαλαμίνας. Μια από τις πιο καθοριστικές μάχες στην ιστορία της ανθρωπότητας αποτελεί το θέμα της τραγωδίας του Αισχύλου, ο οποίος πήρε μέρος σ’ αυτήν. Χωρίς θριαμβολογίες και κομπασμούς και με σεβασμό στην οδύνη των ηττημένων, ο Αισχύλος παραδίδει έναν ύμνο για την ελευθερία του ατόμου και αντιπαραθέτει τα δημοκρατικά ιδεώδη απέναντι στη δεσποτική μοναρχία και την τυφλή υποταγή στην εξουσία. Η νίκη στεφανώνει εκείνους που ακολουθούν τη σύνεση, ενώ ο μηχανισμός της δικαιοσύνης τιμωρεί όποιον, με οδηγό την αλαζονεία, ξεπερνάει τα όρια, προσβάλλοντας, με την έπαρσή του, θεούς και ανθρώπους.

Παίζουν οι(αλφαβητικά): Βασίλης Αθανασόπουλος, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Μιχάλης Θεοφάνους, Νίκος Καραθάνος, Λυδία Κονιόρδου, Σπύρος Κυριαζόπουλος, Αλκιβιάδης Μαγγόνας, Λαέρτης Μαλκότσης, Γιώργος Μαυρίδης, Αργύρης Ξάφης, Αργύρης Πανταζάρας, Δημήτρης Παπανικολάου, Γιάννος Περλέγκας, Αλμπέρτο Φάις.

☛ Πρόγραμμα:
🕤 η προσέλευση του κοινού στις εκδηλώσεις ξεκινά από τις 19:30
🕥 ώρα έναρξης 21:00

Info για την εξασφάλιση θέσης: Λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας του υπό αναστήλωση αρχαίου θεάτρου και της ανάγκης τήρησης των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων, θα διατεθούν αριθμημένα δελτία ελεύθερης εισόδου. Τα δελτία θα διανεμηθούν την Πέμπτη 30 Ιουλίου, στην είσοδο του Βυζαντινού Μουσείου στο Ιτς Καλέ, από τις 6 το απόγευμα κι έως εξαντλήσεως των διαθεσίμων. Προκειμένου να διασφαλιστεί η ισότιμη κάλυψη των θεατών, το κάθε άτομο θα μπορεί να παραλάβει έως δύο δελτία.
Το 4ο Φεστιβάλ Δωδώνης πραγματοποιείται με δωρεάν είσοδο για όλες τις εκδηλώσεις. Για την αποφυγή συνωστισμού, η προσέλευση του κοινού στις εκδηλώσεις ξεκινά από τις 7.30 το απόγευμα.

 

X

Τοποθεσία

Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης

Τοποθεσία 2

Τοποθεσία 3

Ιωάννινα

Το event είναι ολοκληρωμένο.

Labels

0-200€Top